Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ: Δίκαιη τιμή τα 5,36 ευρώ για Ρόκα

Δίκαιη τιμή τα 5,36 ευρώ για τη μετοχή και σύσταση ”Αγορά” προτείνει η Φάσμα Χρηματιστηριακή για τη μετοχή του Ρόκα. Ο όμιλος εξετάζει τις δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων σε γειτονικές χώρες, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών.

Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ: Δίκαιη τιμή τα 5,36 ευρώ για Ρόκα
Τα 5,36 ευρώ ορίζονται ως ”δίκαιη τιμή” για τη μετοχή του Ρόκα, βάσει της μεθόδου προεξόφλησης μελλοντικών ταμειακών ροών (DCF), από το τμήμα αναλύσεων της Φάσμα Χρηματιστηριακής.

Η σύσταση για τη μετοχή είναι ”αγορά”, σύμφωνα με την ανάλυση με ημερομηνία 29 Ιουλίου.

Βάσει των εκτιμήσεων των αναλυτών της Φάσμα, την περίοδο 2002-2006 ο όμιλος αναμένεται να σημειώσει µέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (ΜΕΡΑ) του κύκλου εργασιών του κατά 16,3% και (ΜΕΡΑ) στα προ φόρων κέρδη του κατά 28,1%, καθώς η αυξανόμενη συνεισφορά της λειτουργίας των αιολικών πάρκων θα βελτιώσει σημαντικά τα περιθώρια κερδοφορίας του.

Η Φάσμα στο report της επισημαίνει ότι ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση και στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών και ειδικότερα στο χώρο των γερανών ενώ αναμένεται να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα εργασιών του, καθώς αποτελεί βασικό προμηθευτή των Λιμένων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Βόλου τα οποία βρίσκονται στο στάδιο εκσυγχρονισμού, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις.

Παράλληλα, ο όμιλος εξετάζει τις δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων σε γειτονικές χώρες, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών, εξέλιξη η οποία εάν δρομολογηθεί θα συνεισφέρει σταδιακά στα αποτελέσματα του Ομίλου. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή δεν έχει συμπεριληφθεί στις προβλέψεις και την τελική αποτίμηση της Εταιρίας.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, οι εκτιμήσεις της Φάσμα κάνουν λόγο για πωλήσεις της τάξεως των 48,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν στα 29,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων υπολογίζονται στα 13,6 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,379 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v