Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: ”Market perform” για τραπεζικό κλάδο

Διατηρεί τη σύσταση ”market perform”, η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της για τον τραπεζικό κλάδο, λόγω της ανάπτυξης της λειτουργικής κερδοφορίας, αλλά και της συγκράτησης των εξόδων. Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εξαμήνου των Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.

Εθνική ΑΧΕ: ”Market perform” για τραπεζικό κλάδο
Διατηρεί τη σύσταση ”market perform” για τον τραπεζικό κλάδο η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της για τον τραπεζικό κλάδο με ημερομηνία (25 Ιουλίου 2003).

Ειδικότερα, και όσον αφορά στα μεγέθη των τραπεζών η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank θα αυξηθούν κατά 48%, με τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς να ενισχύονται κατά 13% και της EFG Eurobank κατά 6%.

Όπως άλλωστε τονίζει η Εθνική, όλες οι τράπεζες με τις οποίες ασχολείται αναμένεται να παρουσιάσουν κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2003, αφήνοντας πίσω την αρνητική για τα κέρδη περίοδο.

Στην ανάλυσή της η Εθνική σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες εδώ και τέσσερις μήνες συνεχίζουν να υπεραποδίδουν τόσο σε σχέση με την εγχώρια αγορά όσο και σε σχέση με τις ευρωπαϊκές.

Οι καταλύτες πάντως που επηρεάζουν τον τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει, ενώ σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνονται: ο διψήφιος ρυθμός σε ό,τι αφορά τη δανειοδότηση, η βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες, η ανατιμολόγηση των στεγαστικών δανείων, αλλά και τα οφέλη που έχει αποφέρει η κάμψη των επιτοκίων στα λειτουργικά κέρδη.

Παράλληλα, οι ενδυναμωμένες χρηματιστηριακές αγορές φέρονται να αποτελούν έναν ακόμη μοχλό ανάπτυξης, σύμφωνα με την Εθνική.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”market perform” όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, αναγνωρίζοντας τις βελτιωμένες προοπτικές που διαθέτει με βάση τη διατήρηση της ανάπτυξης της λειτουργικής κερδοφορίας από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, αλλά και από το αποτέλεσμα που έχει επιφέρει ο έλεγχος των εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v