Ανάλυση της CFS ΑΕΠΕΥ για την Chipita

Σύσταση ”αγορά” δίνει η CFS ΑΕΠΕΥ για τη μετοχή της Chipita σε ανάλυσή της (24/07/2003), την οποία χαρακτηρίζει ”ελκυστική” δεδομένου ότι, όπως επισημαίνεται, διαπραγματεύεται 17,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003. Επίσης η CFS εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 1,5% και τα καθαρά κέρδη κατά 1,9%.

Ανάλυση της CFS ΑΕΠΕΥ για την Chipita
Σύσταση ”αγορά” δίνει η CFS ΑΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Ιουλίου 2003 για τη μετοχή της Chipita, όπου μεταξύ άλλων εκτιμά πως τα μεγέθη της εταιρίας για το σύνολο του 2003 θα κινηθούν ανοδικά, επισημαίνοντας ωστόσο, τον αυξημένο συναλλαγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η εταιρία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η CFS, η στρατηγική ανάπτυξης της Chipita έχει σαν στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία περιοχές της ευρωζώνης, χώρες της CEFTA (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Σλοβενία), αλλά και χώρες της Ρωσικής Κοινοπολιτείας.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τον συναλλαγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο όμιλος της Chipita, δεδομένου ότι το περίπου 60% της παραγωγής διατίθεται σε διεθνείς αγορές.

Επίσης, η CFS αναφέρεται και στην πρόσφατη πώληση ποσοστού 72,5% της θυγατρικής Olympic, η οποία απέφερε στην Chipita έκτακτα κέρδη ύψους 2,02 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα μεγέθη του 2003 η CFS εκτιμά πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Chipita θα αυξηθεί κατά 1,5% και θα φτάσει στα 202,19 εκατ. ευρώ σε σχέση με 199,20 εκατ. ευρώ της παρελθούσας χρήσης. Το ίδιο διάστημα τα καθαρά κέρδη του ομίλου αναμένεται να ενισχυθούν κατά 1,9% διαμορφούμενα στα 8,61 εκατ. ευρώ έναντι 8,45 εκατ. ευρώ του 2002.

Όσον αφορά στη μετοχή στην ανάλυση επισημαίνεται πως σε σχέση με την αρχή του χρόνου η εταιρία έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση στο μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών, ενώ το γεγονός ότι η μετοχή διαπραγματεύεται 17,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 την καθιστά ”ελκυστική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v