Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για Γερμανό

Στα 720,4 εκατ. ευρώ εκτιμά τα ενοποιημένα έσοδα του 2003 για τη Γερμανός το τμήμα ανάλυσης της Αγροτικής Asset Management σε report με ημερομηνία 22 Ιουλίου, με το οποίο ξεκινάει την κάλυψη της εταιρίας, δίνοντας δίκαιη τιμή τα 16,64 ευρώ και τη σύσταση hold.

Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για Γερμανό
Στα 720,4 εκατ. ευρώ εκτιμά τα ενοποιημένα έσοδα του 2003 για τη Γερμανός το τμήμα ανάλυσης της Αγροτικής Asset Management σε report με ημερομηνία 22 Ιουλίου, με το οποίο ξεκινάει την κάλυψη της εταιρίας. Η Αγροτική Asset Management θεωρεί ως δίκαιη τιμή τα 16,64 ευρώ και συνιστά ”hold”.

Ειδικότερα, τα ενοποιημένα έσοδα για το 2003 αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 18,8% στα 720,4 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο μεικτού κέρδους εκτιμάται ότι θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο, στα 24,8%- 25%.

Οι πωλήσεις των ιδίων καταστημάτων αναμένεται να ενισχύσουν περί το 17%- 21% το συνολικό τζίρο, ενώ η μεγαλύτερη συνεισφορά στα αποτελέσματα θα έλθει, σύμφωνα με την Αγροτική Asset Management, από την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Όσον αφορά τα EBITDA, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για αύξηση 26,4% στα 81,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεδομένου ότι το έτος χρήσης 2003 θα είναι το πρώτο στο οποίο ο Γερμανός θα ενοποιήσει τα κέρδη και από την πρόσφατα εξαγορασθείσα HDFS, τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 28,8%, στα 61 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις κεφαλαιακές δαπάνες, η διοίκηση της Γερμανός εκτιμά ότι για το 2003 θα διαμορφωθούν στα 24,8 εκατ. ευρώ και θα υποχωρήσουν στα 15 εκατ. ευρώ το 2004.

Η Αγροτική Asset Management εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα, ο ενοποιημένος τζίρος της Γερμανός θα οδηγηθεί κυρίως από την επέκταση της εταιρίας στις διεθνείς αγορές, όπου στόχο αποτελεί η συνεισφορά των εν λόγω δραστηριοτήτων κατά 25% μέχρι το 2005.

Ακόμη, θετικά εκτιμάται από την Αγροτική Asset Management τόσο το ότι η εταιρία έχει αναπτύξει ένα υψηλό επίπεδο ”know how” αναφορικά με τη στρατηγική επέκτασης, στο εξωτερικό και στην εγχώρια αγορά, όσο και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο που αναδεικνύεται από την Αγροτική Asset Management είναι το ότι η Γερμανός κατόρθωσε να διατηρήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς την εποχή των συγχωνεύσεων στην εγχώρια αγορά, ενώ άλλες αλυσίδες (όπως η E-motion, η Oneway και η Zachs) δεν κατόρθωσαν να επιβιώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v