Marfin: Τιμή στόχος και εκτιμήσεις για τη NOKIA

Τα 16,9 ευρώ τίθενται ως τιμή στόχος, σε παρουσίαση του Τμήματος Διεθνών Αγορών της Marfin-Ελληνικής, για την εταιρία τεχνολογίας NOKIA και τη μετοχή της. Τα αποτελέσματα τριμήνου και όλες οι συστάσεις των διεθνών αναλυτών.

Marfin: Τιμή στόχος και εκτιμήσεις για  τη  NOKIA
Με την εταιρία τεχνολογίας ΝΟΚΙΑ ”εγκαινίασε” τις παρουσιάσεις γνωστών εταιριών που διαπραγματεύονται στα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια, το Τμήμα Διεθνών Αγορών της Marfin Ελληνικής ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως τονίζεται στη παρουσίαση, με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2003, η τιμή στόχος για τη ΝΟΚΙΑ τίθεται στα 16,9 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι από πλευράς συστάσεων των αναλυτών η εταιρία έχει 25 συστάσεις overweight, 9 equalweight και 5 underweight.

Η ΝΟΚΙΑ, αναφέρει η παρουσίαση, είναι ο μεγαλύτερος σε παγκόσμιο επίπεδο προμηθευτής κινητών συσκευών και δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το 1998 οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στα €13,3 δις. Έχοντας ως βάση την Φιλανδία, η ΝΟΚΙΑ είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέα Υόρκης, του Ελσίνκι, της Στοκχόλμης, του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης και του Παρισιού.

Η εταιρία προμηθεύει προϊόντα κινητής τηλεφωνίας σε πάνω από 130 χώρες, με κύριες αγορές αυτές των ΗΠΑ, Κίνας, Αγγλίας, Γερμανίας και Ιταλίας. Το άνοιγμα στις τηλεπικοινωνίες ξεκίνησε το 1960 όταν το τμήμα ηλεκτρονικών της ΝΟΚΙΑ πραγματοποίησε έρευνα στις ραδιοφωνικές επικοινωνίες. Στις επόμενες δεκαετίες και μέχρι το 1990 τα προϊόντα της εταιρίας την εδραίωσαν ως τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία της ψηφιακής επικοινωνίας.

Η ΝΟΚΙΑ αποτελείται από δύο επιχειρησιακά τμήματα: Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας (το σημαντικότερο) και το τμήμα δικτύων. Η εταιρία μεταξύ άλλων επενδύει σε καινοτομίες με ένα κεντρικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης να ασχολείται με την κινητή και την σταθερή τηλεφωνία, τα δίκτυα και το διαδίκτυο.

Στις 10 και 11 Ιουνίου η NOKIA ανακοίνωσε την πορεία των μέχρι τώρα εργασιών της για το τρίμηνο που διανύουμε, όσο και την στρατηγική της για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Μολονότι οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί λόγω των πρόσφατων άσχημων ανακοινώσεων της MOTOROLA, η ανακοίνωση της NOKIA δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Διατήρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2ου τριμήνου μεταξύ 13 και 16 cents ανά μετοχή , αλλά περιόρισε τις προβλέψεις της για την αύξηση των πωλήσεων του 2003 (4% - 12%) προς το χαμηλότερο άκρο του εύρους, λόγω της γενικότερης οικονομικής αστάθειας, της επίδρασης του ιού της άτυπης πνευμονίας αλλά και της συνεχιζόμενης ανατίμησης του Ευρώ έναντι του Δολαρίου.

Επιπλέον, επισημαίνει η Marfin, η εταιρεία όχι μόνο αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το τμήμα δικτύων , αλλά προέβλεψε και αύξηση του μεριδίου της στα κινητά τηλέφωνα και διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους λόγω των αποτελεσματικού ελέγχου του κόστους και την παρουσίαση νέων κινητών τηλεφώνων.

Διευρύνοντας συνεχώς τα μερίδια αγοράς, η ΝΟΚΙΑ θεωρείται όχι μόνο ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αλλά και ο καλύτερα τοποθετημένος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, ενώ ο δείκτης P/E για το 2003 βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα τόσο σε σχέση με την ανταγωνίστρια MOTOROLA όσο και σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο υψηλής τεχνολογίας, καταλήγει η παρουσίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v