Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Ακτωρ - ΕΛΤΕΧ

”Αγορά” συστήνει για τις Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ η Εθνική ΑΧΕ σε ξεχωριστές αναλύσεις της, στις οποίες, μεταξύ άλλων αναφέρει πως τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου των δυο εταιριών υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Ακτωρ - ΕΛΤΕΧ
Στα 6,94 ευρώ, από τα 7,02 ευρώ, περικόπτει την τιμή στόχο για την Ελληνική Τεχνοδομική η Εθνική ΑΧΕ, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση buy, ενώ αμετάβλητες παραμένουν τόσο η σύσταση (buy) όσο και η τιμή στόχος (6,48 ευρώ) για τον Άκτωρ, σε ξεχωριστό report της Εθνικής ΑΧΕ με ημερομηνία 2 Ιουνίου.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ σχολιάζει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για τον Άκτωρ, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της. Παράλληλα, εκτιμά ότι η άμεση εκτέλεση των σχεδίων που έχει αναλάβει η εταιρία καθώς και ο υψηλός αριθμός αυτών, προσδίδουν μια ”ασφάλεια” για την Άκτωρ, ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Εθνικής ΑΧΕ, που υπερβαίνουν αυτές της διοίκησης.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εταιρία διατηρεί τη σύσταση buy και την τιμή στόχο τα 6,48 ευρώ, ενώ αναμένει ότι η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς μέρισμα ύστερα από την ετήσια συνέλευση των μετόχων, στις 20 Ιουνίου.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Τεχνοδομική, η Εθνική ΑΧΕ σχολιάζει ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της, ενώ περιμένει ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων θα επιβραδυνθεί στο δεύτερο μισό του 2003.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση buy για την Ελληνική Τεχνοδομική, μειώνοντας ωστόσο την τιμή στόχο στα 6,94 ευρώ από τα 7,02 ευρώ, προκειμένου να αποδώσει την μειωμένη συμμετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής στην Άκτωρ κατά περίπου 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v