Ανάλυση από Αγροτική ΑΕΠΕΥ για Delta Singular

Σύσταση ”διακράτηση” (hold) με δίκαιη τιμή αποτίμησης τα 2,34 ευρώ δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Delta Singular σε ανάλυσή της (11/06/2003), στην οποία αναφέρει πως το 2003 οι πωλήσεις του ομίλου θα αυξηθούν κατά 10,2% και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 23,1%

Ανάλυση από Αγροτική ΑΕΠΕΥ για Delta Singular
Σύσταση ”διακράτηση” (hold) με δίκαιη τιμή αποτίμησης τα 2,34 ευρώ ανά μετοχή δίνει η Αγροτική Asset Management για τη Delta Singular, στην πρώτη της ανάλυση για την εταιρία με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2003.

Μεταξύ άλλων η Αγροτική Asset Management αναφέρει στην ανάλυσή της πως τα κέρδη ανά μετοχή της Delta Singular για το 2003 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 0,11 ευρώ, και με το μέρισμα να ανέρχεται στα 0,04 ευρώ (αν διανεμηθεί το 35% των κερδών).

Βάσει των εκτιμήσεων της Αγροτικής ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των ενοποιημένων πωλήσεων της Delta Singular αναμένεται να αποτελέσει η ανάληψη έργων. Όπως επισημαίνει η Αγροτική ο εν λόγω κλάδος έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους προ φόρων και τόκων διευκολύνοντας τη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, καθώς οι πληρωμένες στον τομέα των υπηρεσιών θεωρούνται περισσότερο ασφαλείς, ενώ πραγματοποιούνται σε μικρότερο συνήθως χρονικό διάστημα.

Επίσης η Αγροτική Asset Management εκλαμβάνει θετικά αφενός το γεγονός ότι η εταιρία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την πληρωμή των δανείων της και αφετέρου ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει την ευχέρειά της όσον αφορά στο κόστος πωληθέντων.

Επιπλέον στα θετικά της Delta Singular, η Αγροτική Asset Management συμπεριλαμβάνει και το γεγονός ότι η εταιρία επανέφερε στην κερδοφορία τις ξένες θυγατρικές της που κατέγραψαν ζημιές το 2001.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της Delta Singular για το σύνολο του 2003, η Αγροτική Asset Management εκτιμά πως ο τζίρος θα φτάσει στα 122 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 110,8 εκατ. ευρώ του 2002 παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 10,2%.

Την ίδια περίοδο τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να ενισχυθούν κατά 23,1% διαμορφούμενα στα 21,63 εκατ. ευρώ σε σχέση με 17,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Για το 2004, η Αγροτική Asset Management προβλέπει ότι οι πωλήσεις του ομίλου της Delta Singular θα αυξηθούν κατά 15,1% και θα φτάσουν στα 140,5 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να κινούνται ανοδικά κατά 3,8% στα 22,45 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v