Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για Hyatt

Σύσταση ”αγορά” και ”δίκαιη αποτίμηση” τα 9,75 ευρώ δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Hyatt, σε ανάλυσή της (Ιούνιος 2003) όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα που προέρχονται από τη δραστηριότητα της Hyatt.

Ανάλυση της Αγροτικής Asset Management για Hyatt
Σύσταση ”αγορά” και ”δίκαιη αποτίμηση” τα 9,75 ευρώ δίνει η Αγροτική Asset Management για τη μετοχή της Hyatt, σε ανάλυσή της (Ιούνιος 2003).

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση της Αγροτικής Asset Management οι δραστηριότητες της Hyatt έχουν ως κύριο πλεονέκτημα την υψηλή κερδοφορία η οποία δεν κρύβεται πια από τις μέχρι πρότινος υψηλές αποσβέσεις και τις δαπάνες τόκων που είναι πια σχετικά χαμηλές, λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Από την άλλη, η Αγροτική τονίζει ότι μειονέκτημα παραμένει πάντα η μη δυνατότητα επέκτασης των υφιστάμενων δραστηριοτήτων και η υποχρεωτική αναζήτηση της επέκτασης μέσω της ανάληψης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένο ρίσκο.

Ωστόσο, η Αγροτική Asset Management συμπληρώνει πως η απόκτηση της διαχείρισης της Πάρνηθας δείχνει ότι παρά το ρίσκο αυτό η διοίκηση είναι σε θέση να αξιοποιήσει ευκαιρίες όταν αυτές παρουσιάζονται.

Μεταξύ άλλων στην ανάλυση αναφέρεται πως διαθέτει ιδιαίτερα ικανοποιητικές προοπτικές ανάπτυξης στο άμεσο ορατό μέλλον και ιδιαίτερα μετά την απόκτηση της διαχείρισης και συμμετοχής της στο καζίνο της Πάρνηθας.

Επιπλέον η Αγροτική Asset Management συμπληρώνει πως με βάση τα μεγέθη κερδοφορίας της εταιρίας και σε σχέση με άλλες ξένες ομοειδείς επιχειρήσεις, η Hyatt δεν εμφανίζεται ούτε υπερτιμημένη αλλά ούτε και υποτιμημένη, ενώ η προοπτική ανατίμησης της μετοχής αναμένεται να προέλθει από την εξέλιξη των μεγεθών της τα επόμενα χρόνια η οποία εκτός απρόοπτου εκτιμάται πως θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Για τη μητρική Hyatt, η Αγροτική Asset Management εκτιμά πως ο καθαρός κύκλος εργασιών (αφαιρούμενης της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου) για το 2003 αναμένεται να φτάσει στα 124,17 εκατ. ευρώ σε σχέση με 117,61 εκατ. ευρώ του 2002, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 6%, με τα κέρδη προ φόρων να κινούνται ανοδικά κατά 7,3% διαμορφούμενα στα 58,7 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 55,19 εκατ. ευρώ της παρελθούσας χρήσης.

Για το 2004 η Αγροτική Asset Management προβλέπει ότι ο καθαρός κύκλος εργασιών της μητρικής Hyatt θα παρουσιάσει αύξηση 4% και θα φτάσει στα 129,6 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων ωστόσο να ενισχύονται κατά 17% καθώς αναμένεται να ανέλθουν στα 68,78 εκατ. ευρώ.

Τέλος και σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Αγροτικής Asset Management η μετοχή της Hyatt διαπραγματεύεται 17,09 φορές τα κέρδη του 2002, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή (μετά από τόκους) για το 2003 προβλέπονται στα 0,45 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v