Ανάλυση της ΦΑΣΜΑ ΑΧΕΠΕΥ για Γερμανό

Ικανοποιητικά κρίνει τα μεγέθη του ομίλου Γερμανός η Φάσμα Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαΐου, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 16 ευρώ. Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα αφού δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της Multirama.

Ανάλυση της ΦΑΣΜΑ ΑΧΕΠΕΥ για Γερμανό
Ικανοποιητικά κρίνει τα μεγέθη του ομίλου Γερμανός η Φάσμα Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαΐου, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 16 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εταιρία επισημαίνει ωστόσο ότι τα μεγέθη του ομίλου δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά, αφού δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της Multirama.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 3,7% και ανήλθε στα 152,6 εκατ. ευρώ, ελάχιστα χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Φάσμα που έκαναν λόγο για 153,5 εκατ. ευρώ, αλλά και από τις εκτιμήσεις της αγοράς, που περίμεναν κέρδη ύψους 156,4 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των ειδών και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας κατά 6,3%, αλλά και από την αύξηση των καρτών προπληρωμένου χρόνου κατά 40,6%.

Η Φάσμα επισημαίνει ότι το πρώτο τρίμηνο αποτελεί το ασθενέστερο τρίμηνο του ομίλου, αφού πραγματοποιεί το 20% των πωλήσεών. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εταιρία αναφέρει ότι στα επόμενα τρίμηνα αναμένεται να αποδώσει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα η συνεργασία του ομίλου τόσο με τη Vodafone όσο και με την Tellas.

Εξάλλου, η Φάσμα διατηρεί την τιμή στόχο στα 16 ευρώ, σύμφωνα με την μεθοδολογία αποτίμησης της προεξόφλησης των ελεύθερων ταμειακών ροών, και τη σύσταση outperform.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v