Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για ΟΠΑΠ

Την πρόβλεψη για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” (outperform) διατυπώνει σε ανάλυσή της για τον ΟΠΑΠ η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, θέτοντας τιμή στόχο τα 11,1 ευρώ. Στην ανάλυσή της (23/05/2003), μεταξύ άλλων, αναφέρεται, πως ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού, την επόμενη πενταετία, αναμένεται να κινηθεί με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 7,6%.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για ΟΠΑΠ
Την πρόβλεψη για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” (outperform) διατυπώνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ. Με τιμή– στόχο τα 11,1 ευρώ θέτει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαΐου 2003, όπου η χρηματιστηριακή σχολιάζει τα μεγέθη τριμήνου του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει η Φάσμα στην ανάλυσή της, βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου η κατά 36% αύξηση που παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ ξεπέρασε τις προβλέψεις της κυρίως λόγω της μεγαλύτερης αύξησης των εσόδων από το ”Πάμε Στοίχημα”, καθώς και της συνεισφοράς στα αποτελέσματα του Οργανισμού των δύο νέων παιχνιδιών Extra 5 και Super 5.

Σημειώνεται πως η συνεισφορά του ”Πάμε Στοίχημα” ανήλθε στα 465 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 33% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα έσοδα από το ”Τζόκερ” διαμορφώθηκαν στα 50,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 21,3% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης και σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού, τα οποία παρουσίασαν στο τρίμηνο σημαντική μείωση της τάξεως του 58,7%, η Φάσμα τονίζει πως οφείλεται στην πρόβλεψη ύψους 81,7 εκατ. ευρώ για απόδοση στην Intralot και σε έδρα για υποχρεώσεις προς ταμεία.

Για το σύνολο του έτους, η Φάσμα εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά περίπου 16%, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ενισχυθούν κατά 7,5%.

Ταυτόχρονα, η Φάσμα αναφέρει πως με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ, αναμένεται να κινηθεί με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης προσεγγίζοντας μέσο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 7,6% την επόμενη πενταετία.

Εκτίμηση, η οποία μεταξύ άλλων βασίζεται στην εισαγωγή νέων παιχνιδιών και κυρίως του ΚΙΝΟ και στην εφαρμογή νέων μορφών διανομής όπως του τηλεφωνικού στοιχήματος και του στοιχήματος μέσω internet ή ψηφιακής τηλεόρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v