Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για ΣΙΔΕΝΟΡ

Σύσταση ”αγορά” με τιμή- στόχο τα 3,30 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ, σε ανάλυσή της (13/05/2003), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως για το 2003 οι πωλήσεις της εταιρίας αναμένεται να αυξηθούν με τα καθαρά κέρδη ωστόσο να υποχωρούν.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για ΣΙΔΕΝΟΡ
Σύσταση ”αγορά” (buy) με τιμή– στόχο τα 3,30 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 13 Μαΐου 2003.

Η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως η ΣΙΔΕΝΟΡ κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική βιομηχανία σιδήρου, τόσο από πλευράς παραγωγικής ικανότητας όσο και από πλευράς όγκου πωλήσεων και εξαγωγών.

Η εγχώρια υποδομή καθώς και η οικοδομική δραστηριότητα θα παραμείνουν, σύμφωνα με την Εθνική, οι βασικοί στόχοι της ΣΙΔΕΝΟΡ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ η οικονομική ανάπτυξη των αγορών των Βαλκανίων, καθώς και οι εξαγωγές της εταιρίας στην Δυτική Ευρώπη αναμένεται μακροπρόθεσμα να αντικαταστήσουν τις πωλήσεις της εγχώριας αγοράς.

Επίσης, η Εθνική προσθέτει πως τα ποιοτικά προϊόντα που προσφέρει η ΣΙΔΕΝΟΡ αποτελούν τα ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην ελληνική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της ΣΙΔΕΝΟΡ για τη χρήση του 2002, η Εθνική σημειώνει πως τα κέρδη της εταιρίας επηρεάστηκαν θετικά από αναπροσαρμογή των αποθεμάτων κατά περίπου 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κέρδη για το 2003 θα είναι σχεδόν μηδενικά.

Για το 2003 η Εθνική εκτιμά πως οι πωλήσεις της ΣΙΔΕΝΟΡ θα αυξηθούν κατά 10,67% και θα ανέλθουν στα 501,7 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 453,3 εκατ. ευρώ του 2002.

Τα EBITDA το ίδιο διάστημα αναμένεται να κινηθούν ανοδικά κατά 10,3% και θα φτάσουν στα 80,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με 72,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα καθαρά κέρδη ωστόσο να μειώνονται κατά 32,34% διαμορφούμενα στα 20,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v