Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για ΟΠΑΠ

Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” (buy) με τιμή – στόχο τα 11,3 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, η Εθνική ΑΧΕ (09/05/2003), ενώ εκτιμά πως ο τζίρος του Οργανισμού στο α’ τρίμηνο θα ενισχυθεί κατά 28% διαμορφούμενος στα 599 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να φτάνουν στα 72 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18%.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για ΟΠΑΠ
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” (buy) με τιμή – στόχο τα 11,3 ευρώ η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ προβλέπει αύξηση των μεγεθών του Οργανισμού τόσο για το πρώτο τρίμηνο του 2003, όσο και για το σύνολο της χρήσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαΐου 2003, βάσει των εκτιμήσεών της, ο τζίρος του Οργανισμού στο α’ τρίμηνο του 2003 αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 28% και να φτάσει στα 599 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα τα EBITDA του ΟΠΑΠ εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 27% διαμορφούμενα στα 126 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπεται πως θα αυξηθούν κατά 18% και θα ανέλθουν στα 72 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Εθνική στην ανάλυσή της, η ανάπτυξη των καθαρών κερδών στο πρώτο τρίμηνο έχει επηρεαστεί από την επιβολή προστίμου (σχετικά με προμήθειες) ύψους 9 εκατ. ευρώ που δεν υπήρχε ωστόσο, το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Επίσης, η Εθνική σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι η απόδοση του ”Πάμε Στοίχημα” ήταν μέχρι στιγμής εντυπωσιακή, εφεξής εκτιμά πως θα σημειωθεί μια σταδιακή επιβράδυνση, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο ποσοστό.

Πάντως, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το θέμα της διένεξης με την Intralot συνεχίζει να χρήζει προσοχής καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε τελικά θα εισαχθούν οι ιπποδρομίες και οι κυνοδρομίες στο ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ η Εθνική προσθέτει πως η έφεση από πλευράς του ΟΠΑΠ θα χρειαστεί αρκετούς μήνες.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού για το σύνολο του έτους, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Εθνικής, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 7,45% και να φτάσει στα 2,12 δισ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα, τα EBITDA του ΟΠΑΠ εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 6,7% διαμορφούμενα στα 431 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπεται πως θα κινηθούν ανοδικά κατά 17% και θα φτάσουν στα 241 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v