Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Panafon- Vodafone

Τιμή στόχο τα 6,26 ευρώ θέτει ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για την Panafon- Vodafone, συστήνοντας ”διακράτηση”. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση τα μεγέθη της οικονομικής χρήσης που έληξε στις 31/03/2003 εκτιμάται πως κινήθηκαν ανοδικά, ενώ θεωρείται πιθανή η κατάθεση δημόσιας προσφοράς από τη μητρική Vodafone.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Panafon- Vodafone
Στα 6,26 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Panafon - Vodafone η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της, ενώ συστήνει ”διακράτηση”.

Η Φάσμα, στην ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Μαΐου, εντοπίζει ως το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ομίλου τη σχέση του με τον Βρετανικό όμιλο Vodafone, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ομίλου για το 9μηνο του 2002 ως ιδιαίτερα θετικά, με την ποιότητα των εσόδων να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Εξάλλου, ως ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα περιγράφεται το πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων τόσο μέσα αλυσίδας εξειδικευμένων καταστημάτων, όσο και μέσω άλλων αλυσίδων, όπως η Γερμανός.

Η πολιτική της μητρικής Vodafone, αναφέρει η Φάσμα, καθιστά πιθανή την κατάθεση δημόσιας προσφοράς και την απορρόφηση της ελληνικής εταιρίας, καθώς κάτι ανάλογο έχει ήδη κάνει στην περίπτωση των θυγατρικών της στην Πορτογαλία, στη Σουηδία και στην Ολλανδία.

Στην ανάλυση σημειώνεται ακόμη, ότι η μετοχή της Panafon- Vodafone διαπραγματεύεται με έναν από τους μικρότερους πολλαπλασιαστές κερδών σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρίες κινητής.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της Panafon- Vodafone για την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2003, βάσει των προβλέψεων της Φάσμα, ο τζίρος της εταιρίας ομίλου εκτιμάται πως παρουσιάζει αύξηση 21,5% διαμορφούμενος στα 1,2 δισ. ευρώ, συγκριτικά με 990 εκατ. ευρώ της περυσινής οικονομικής χρήσης.

Για το ίδιο διάστημα τα EBITDA εκτιμάται πως ενισχύθηκαν κατά 10,3% και ανήλθαν στα 472 εκατ. ευρώ έναντι 428 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου, με τα κέρδη προ φόρων να φτάνουν στα 176 εκατ. ευρώ σε σχέση με 169 εκατ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v