Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για 5 ελληνικά blue chips

Συνοπτικά σημειώματα με πληροφορίες για 6 ελληνικά ”βαριά χαρτιά” και παραλήπτες ξένους επενδυτές, συνέταξε η Εθνική ΑΧΕ. Πρόκειται για τις εταιρίες Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Coca cola 3Ε και Cosmote.

Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για  5 ελληνικά blue chips
Συνοπτικά επενδυτικά σημειώματα με παραλήπτη την κοινότητα των ξένων επενδυτών και περιεχόμενο πληροφορίες για τα ελληνικά ”blue chips” Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Coca Cola 3Ε και Cosmote, συνέταξε η Εθνική ΑΧΕ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας *.

Για την Cosmote, στο σημείωμα της η Εθνική ΑΧΕ κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 53% στα κέρδη ύστερα από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενώ εκτιμά την περαιτέρω απόδοση της μετοχής ως ”υψηλότερη της αγοράς”, επισημαίνοντας την ηγετική θέση της εταιρίας σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Για τη ΔΕΗ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ύψος του κύκλου εργασιών της (3,091 δισ. ευρώ), παρατίθεται η αύξηση επί των κερδών EBITDA (24,8%), ενώ η μελλοντική απόδοση της μετοχής χαρακτηρίζεται ”υψηλότερη της αγοράς”. Το σημείωμα αναφέρει ότι η στρατηγική της αναδιάρθρωσης και της περικοπής κόστους που ακολουθεί η εταιρία φαίνεται να αποδίδει.

Για τον παραλίγο... συνεταίρο της μητρικής, την Alpha Bank, η Εθνική ΑΧΕ παραδέχεται τις μεγαλύτερες του αναμενόμενου απώλειες κερδών, αλλά προτείνει για τη μετοχή ”διακράτηση +”, καθώς θεωρεί την τιμή της χαμηλή, δίνοντας έμφαση στoν ”ηχηρό” λειτουργικό της ρόλο.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, στο σημείωμα της η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει την απρόσμενα χαμηλή κερδοφορία του ιδρύματος, αλλά εκτιμά ότι η μετοχή θα κινηεθεί ”στα επίπεδα της αγοράς”. Στο σημείωμα επισημαίνεται η πρόσφατη απόκτηση της ΕΤΒΑ, η οποία, όπως τονίζεται, μακροπρόθεσμα θα της αποφέρει οφέλη.

Η εταιρία Coca Cola 3Ε, σχολιάζει η Εθνική ΑΧΕ, σημείωσε για το 2001 αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 10%, ενώ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 46,2 εκατ. ευρώ το 2000. Το σημείωμα εκτιμά τη μελλοντική της μετοχής ως ”υψηλότερη της αγοράς”.

* Διαβάστε τα πλήρη κείμενα στο ”Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v