Εκθεση της Merit για την Compucon

Την 3η θέση στην παγκόσμια αγορά κεντητικού λογισμικού κατέχει η προς εισαγωγή στη ΝΕΧΑ, Compucon. Εχει παρουσία σε, περίπου, 50 χώρες, ενώ το 50% των πωλήσεων της ”απευθύνεται” σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, επισημαίνεται σε έκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Εκθεση της Merit  για την Compucon
Μεταξύ 8,4 ευρώ (2.862 δρχ.) και 9,6 ευρώ (3.271 δρχ.) έχει οριστεί το εύρος τιμών για τη διάθεση των 640.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Compucon για την εισαγωγή στη ΝΕΧΑ. Οι δημόσιες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 6-8 Μαρτίου 2002.

Σε έκθεσή η Merit Χρηματιστηριακή, η οποία είναι και ο ανάδοχος στη δημόσια εγγραφή, επισημαίνει ότι οι δραστηριότητες της εταιρίας επικεντρώνονται στην αγορά εφαρμογών λογισμικού και ηλεκτρονικών λύσεων υψηλής τεχνολογίας με εστίαση σε εφαρμογές λογισμικού για τον κλάδο του κεντήματος, που αποτελούν και την κύρια πηγή εσόδων της. Το σύνολο σχεδόν του κύκλου εργασιών της εταιρίας αφορά εξαγωγές (93% τη χρήση 1999 και 88,7% τη χρήση 2000), καθόσον η ελληνική αγορά στο συγκεκριμένο κλάδο είναι πολύ μικρή και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



Η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στη παγκόσμια αγορά του λογισμικού για κεντητικές μηχανές, έχοντας ισχυρή παρουσία σε 50 περίπου χώρες σε όλες τις ηπείρους, ενώ είναι διανομέας των κεντητικών μηχανών Brother στην Ελλάδα, καθώς και των μηχανών Laser GCC για κοπή και χάραξη τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στη Κύπρο.

Η Compucon έχει κατοχυρώσει ή καταθέσει αιτήσεις για την κατοχύρωση των απαραίτητων σημάτων, όπως επίσης έχει προβεί και στην καταχώρηση ικανού αριθμού ονομάτων internet (domain names). Παράλληλα, έχει συνάψει συμβάσεις διανομής και αντιπροσώπευσης των προϊόντων της με άλλες εταιρίες του εξωτερικού. Η πλειοψηφία των συμβάσεων έχουν ετήσια διάρκεια, πέραν της σύμβασης με την Compucon USA – για την οποία στοχεύει στην απόκτηση του 100% των μετοχών της - η οποία είναι πενταετής, και ανανεώνονται αυτοδίκαια στο τέλος κάθε έτους.

Επισημαίνεται, ότι η εταιρία εξαρτάται από τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και ειδικά σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, προς τις οποίες η Compucon πραγματοποιεί το 50% των πωλήσεων της.

Στα υπέρ της εταιρίας αναφέρονται η θέση της (3η) στην παγκόσμια αγορά κεντητικού λογισμικού, οι νέες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, που αναμένεται να μειώσουν τον επιχειρηματικό της κίνδυνο και η επέκταση της σε νέες αγορές, όπως της Κίνας, της Νοτίου Αμερικής και Ν.Α Ασίας. Στα κατά, αναφέρεται το φαινόμενο της πειρατείας λογισμικού σε μη προηγμένες αγορές – ειδικά στις αγορές της Ν.Α Ασίας -, το οποίο καθιστά δύσκολη την επέκταση των δραστηριοτήτων στις εν λόγω αγορές και μειώνει τη τιμή διάθεσης του τελικού προιόντος.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι δημόσιες εγγραφές της εταιρίας θα πραγματοποιηθούν από 6 ως 8 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v