Ανάλυση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Fintexport

Σύσταση ”αγορά” με τιμή στόχο τα 2,70 ευρώ δίνει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Fintexport σε ανάλυσή της (15/04/2003), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στις προοπτικές της εταιρίας, αλλά και στους στόχους της.

Ανάλυση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Fintexport
Σύσταση ”αγορά” με τιμή στόχο τα 2,70 ευρώ δίνει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Fintexport, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Απριλίου 2003.

Όπως αναφέρει η Ακρόπολις στην ανάλυση της σχετικά με τις προοπτικές της Fintexport κατά τη χρήση του 2003, με την επιφύλαξη αφενός της αβεβαιότητας που υπάρχει σήμερα στην παγκόσμια οικονομία και αφετέρου λόγω της πορεία των ισοτιμιών των συναλλαγμάτων, η διοίκηση εκτιμά πως θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, εκτιμήσεις οι οποίες στηρίζονται στην απόδοση των επενδύσεων που ολοκλήρωσε η εταιρία το 2002.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ακρόπολις, οι πωλήσεις της Fintexport για το 2003 αναμένεται να ενισχυθούν κατά 9,6% και να φτάσουν στα 14,8 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται ότι η εταιρία θα παρουσιάσει κέρδη ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, έναντι ζημιών 420 χιλιάδων ευρώ πέρυσι.

Η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 82,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή για την τρέχουσα χρήση προβλέπεται να ανέλθουν στα 0,03 ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Ακρόπολις αναφέρει πως η εταιρία έχει έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό με το 91,65% των εσόδων της να προέρχονται από εξαγωγές, εκ των οποίων 55,7% αφορούν σε λίρα Αγγλίας, και 21% σε δολάριο Αμερικής.

Η εταιρία φέρεται, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, να καταβάλει αξιόλογες προσπάθειες των πωλήσεών της στο εξωτερικό προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές και προϊόντα, ενώ η Ακρόπολις προσθέτει ότι η Fintexport είναι πιθανό να επωφεληθεί από την αναμενόμενη ενίσχυση του δολαρίου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως αναμένοντας τη σταδιακή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών διεθνώς και την τόνωση του ρυθμού ανάπτυξης της τόσο στην εξαγωγική της δραστηριότητα όσο και στην εγχώρια αγορά, η Fintexport είναι σε θέση να υποστηρίξει μια αρκετά πιο επιθετική πολιτική στους τομείς δραστηριότητάς της.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχική σύνθεση σημειώνεται πως η κ. Αικατερίνη Βρανοπούλου αντιπρόεδρος της εταιρίας κατέχει το 23,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Fintexport, η κ. Ελένη Ροδοπούλου κατέχει το 17,4%, ο κ. Γεώργιος Μακρής πρόεδρος της εταιρίας ελέγχει το 17%, η κ. Λιλή Βόγκλη το 6,1% ενώ το 36,1% βρίσκεται σε διασπορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v