Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Cosmote (update)

Ως ιδιαίτερα θετικά κρίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ τα αποτελέσματα της χρήσης 2002 του ομίλου Cosmote σε ανάλυσή της (18/03/03), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι πωλήσεις του ομίλου την τρέχουσα χρήση θα ενισχυθούν κατά 12% και τα κέρδη προ φόρων κατά 9,9%, ενώ θέτει ως τιμή στόχο τα 11,2 ευρώ.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Cosmote (update)
Ως ιδιαίτερα θετικά κρίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ τα αποτελέσματα της χρήσης 2002 του ομίλου Cosmote, τα οποία σημειώνει πως κινήθηκαν ελαφρά υψηλότερα των εκτιμήσεών της, κρίνει ελκυστική τη μετοχή της εταιρίας, ενώ θέτει ως τιμή στόχο τα 11,20 ευρώ

Όπως αναφέρει η Φάσμα σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Μαρτίου 2003 η Cosmote αποτελεί την τρίτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, ξεπερνώντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τους ανταγωνιστές της σε επίπεδο μεριδίων συνδρομητών (38% στο τέλος του 2002).

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η Cosmote αναμένεται να διατηρήσει κατά την τρέχουσα χρήση διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης του κύκλου εργασιών λόγω της περαιτέρω αύξησης των συνδρομητών, της προσφοράς νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, της επέκτασης στα Βαλκάνια μέσω της AMC και της αμοιβής που θα λαμβάνει από τη μητρική ΟΤΕ για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων των θυγατρικών της στην κινητή τηλεφωνία της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ.

Ειδικότερα, βάσει των εκτιμήσεων της Φάσμα οι πωλήσεις του ομίλου για το σύνολο της χρήσης προβλέπεται να φτάσουν στα 1,35 δισ. ευρώ, έναντι 1,2 δισ. ευρώ του 2002, σημειώνοντας αύξηση 12%.

Για το ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων εκτιμάται πως θα κινηθούν ανοδικά κατά 9,9%, διαμορφούμενα στα 398 εκατ. ευρώ σε σχέση με 361,7 εκατ. ευρώ του 2002, ενώ η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 12,27 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2003.

Επιπλέον, η Φάσμα αναφέρει πως η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται με έναν από τους χαμηλότερους πολλαπλασιαστές κερδών σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρίες, γεγονός που ενισχύει την ελκυστικότητά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v