Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για τις ΕΠΑΤΤ

Διατηρεί τη σύσταση ”market perform” (απόδοση ανάλογη της αγοράς) για τη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής η Εθνική Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας κατώτερα των εκτιμήσεών της. Οι προβλέψεις για το 2003 - 2004.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για τις ΕΠΑΤΤ
Διατηρεί τη market perform (απόδοση ανάλογη της αγοράς) σύστασή της για τη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής η Εθνική Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (04/03/2003).

Η Εθνική ΑΧΕ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα έτους της εταιρίας χαμηλότερα των εκτιμήσεών της τόσο σε όρους προ φόρων όσο και σε επίπεδο EBITDA, ενώ θεωρεί την υποχώρηση των λειτουργικών περιθωρίων ως την κυριότερη αιτία για την μεγέθη των Επιχειρήσεων Αττικής.

Αν και η Εθνική ΑΧΕ αναμένει κάποια βελτίωση το 2003, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι επιφυλάξεις της για τα μελλοντικά μεγέθη της εταιρίας παραμένουν.

Αναφορικά με το τρέχον έτος οι πωλήσεις της εταιρίας εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 365,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 73,9 εκατ. ευρώ.

Για το 2004 η Εθνική ΑΧΕ θεωρεί ότι οι πωλήσεις των Επιχειρήσεων Αττικής θα διαμορφωθούν στα 406,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 88,9 εκατ. ευρώ.

Tα καθαρά κέρδη των Επιχειρήσεων Αττικής για το 2004 εκτιμάται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής ΑΧΕ, ότι θα ανέλθουν στα 11,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v