Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Αναβάθμιση εκτιμήσεων για ΔΕΗ

Την τιμή στόχο στα 15,7 ευρώ και τη σύσταση για αγορά διατηρεί η Εθνική ΑΧΕ σε αναλυσή της για τη ΔΕΗ (3/3), στην οποία, τα αποτελέσματα του 2002 σχολιάζονται ως καλύτερα του αναμενομένου, κάτι που αποτελεί λόγο για την προς τα επάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για κέρδη και πωλήσεις για το 2003 και το 2004.

Εθνική ΑΧΕ: Αναβάθμιση εκτιμήσεων για ΔΕΗ
Την τιμή στόχο στα 15,7 ευρώ και τη σύσταση για ”αγορά” διατηρεί ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ. Στο report με ημερομηνία 3 Μαρτίου, επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα έτους της επιχείρησης ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Η αναδιάρθρωση κατά τη διάρκεια του 2002, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ ήταν επιτυχής και αυτός είναι ο λόγος για την ”έξοχη απόδοση της μετοχής έναντι της ελληνικής αγοράς και των υπολοίπων εταιριών του ευρωπαϊκού κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως στοιχεία των ετήσιων αποτελεσμάτων που ευχαρίστησαν την χρηματιστηριακή, αναφέρονται η μείωση του χρέους, η επιτυχημένη διαχείριση, η εξομάλυνση των κεφαλαιακών δαπανών, ο περιορισμός του κόστους προσωπικού, και η μερισματική απόδοση που ξεπερνά τις εξαγγελίες που έγιναν στο εννεάμηνο.

Για το 2003, η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 3,871 δισ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 258 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA στα 1,09 δισ. ευρώ. Για το 2004 οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 4,136 δισ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 382 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA στα 1,298 δισ. ευρώ. Το P/E για το τρέχον έτος υπολογίζεται στο 12,8 ενώ για το 2004 αναμένεται να υποχωρήσει στο 8,7.

Υπενθυμίζεται, ότι σε αντίστοιχη ανάλυση για τη ΔΕΗ, στις 30 Ιανουαρίου, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμούσε ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν σε 277 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στα 3,631 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v