Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για την Άκτωρ

Δίκαιη τιμή στόχο τα 7,02 ευρώ δίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Άκτωρ, σε ανάλυσή της (21/02/2003), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως η αποτίμηση της εταιρίας θεωρείται ελκυστική τόσο σε επίπεδο προεξόφλησης ελευθέρων ταμειακών ροών, όσο και σε επίπεδο συγκριτικής αποτίμησης.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για την Άκτωρ
Δίκαιη τιμή στόχο τα 7,02 ευρώ δίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Άκτωρ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2003.

Όπως προσθέτει η Φάσμα άλλωστε η δίκαιη τιμή στόχο που έχει θέσει δικαιολογεί περιθώριο ανόδου της τιμής της μετοχής από τα τρέχοντα επίπεδα της τάξεως του 18,9%.

Επιπροσθέτως, στην ανάλυση επισημαίνεται πως η αποτίμηση της εταιρίας θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική, τόσο σε επίπεδο προεξόφλησης ελευθέρων ταμειακών ροών, όσο και σε επίπεδο συγκριτικής αποτίμησης. Η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 9,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2002 και βρίσκεται σε discount της τάξεως του 18,7% σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρίες.

Όπως άλλωστε αναφέρει η Φάσμα, μετά την απορρόφηση των κατασκευαστικών κλάδων των εταιριών Ελληνικής Τεχνοδομικής και ΤΕΒ, η Άκτωρ εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα.

Επιπλέον, στην ανάλυση επισημαίνεται πως η κατασκευαστική κατέχει υψηλό μερίδιο αγοράς στην εκτέλεση δημοσίων έργων ,ενώ οι διαγωνισμοί έργων στους οποίους αναμένεται να μετέχει ο όμιλος προσεγγίζουν τα 10,4 δισ. ευρώ με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του 2002 να ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Η εταιρία παρουσιάζει υψηλά περιθώρια κέρδους, τα οποία αναμένεται να διατηρηθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας μέχρι το 2007, οπότε και ολοκληρώνονται τα έργα υποδομών του Γ’ ΚΠΣ.

Σύμφωνα πάντα με τη Φάσμα, από το 2007 και με δεδομένη τη μείωση του κατασκευαστικού έργου στην Ελλάδα, αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση των περιθωρίων κέρδους. Το γεγονός της ολοκλήρωσης των δημοσίων έργων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κινδύνους του κλάδου, ενώ στις ανασφάλειες του κλάδου εντάσσεται και η επίδραση της εφαρμογής των ΔΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v