Εκθεση της Merit για τη Δέλτα Συμμετοχών

Σταδιακή αύξηση θέσεων για τη μετοχή της Δέλτα προτείνει σε σχετική της έκθεση η Merit ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ότι το 2001 ο ενοποιημένος τζίρος θα αυξηθεί 37% και τα κέρδη 10%. Στη στρατηγική του ομίλου συμπεριλαμβάνεται η διανομή υψηλού μερίσματος.

Εκθεση της Merit για τη Δέλτα Συμμετοχών
Σταδιακή αύξηση θέσεων για τη μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών προτείνει σε σχετική της έκθεση η Merit Χρηματιστηριακή, σύμφωνα με την οποία, ο όμιλος της Δέλτα προωθεί με επιτυχία το μοντέλο ανάπτυξης μέσω συμμετοχών, με αποτελέσμα και υπεραξίες να καταγράφονται και οργανικά κέρδη να δημιουργούνται.

Βάσει της εν λόγω έκθεσης, τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρίας ελκυστικά, η μερισματική της απόδοση άκρως ενδιαφέρουδα, ενώ ως μόνο πρόβλημα αναφέρεται η χαμηλή εμπορευσιμότητα.

Για το 2001, εκτιμάται ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 37%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση 10% αναμένεται και στην κερδοφορία του ομίλου. Για το 2002, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 700 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση 10% προβλέπεται να παρουσιάσουν και τα προ φόρων κέρδη του ομίλου. Στόχος της διοίκησης της εταιρίας είναι η διατήρηση του ρυθμού αύξησης της κερδοφορίας στο 10%.

Αναφορικά με τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου, είναι η μετεξέλιξη του σε μάνατζερ εταιρικού χαρτοφυλακίου. Επίσης, στρατηγική του ομίλου, είναι η διανομή υψηλού μερίσματος , ώστε η μερισματική του απόδοση να κυμαίνεται στο 3,5% - 4%. Βάσει της αύξησης της κερδοφορίας το 2001, εκτιμάται ότι το μέρισμα θα είναι αυξημένο κατά 5% -10% (100 – 105 δρχ.).

Βασικός μέτοχος του ομίλου είναι η οικογένεια Δασκαλόπουλου με 50,1%, με 20% συμμετέχει η Delta Participations & Investments, ενώ ένα επιπλέον 15% βρίσκεται σε χέρια θεσμικών επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v