Εκτιμήσεις από Εγνατία Κύπρου για Τράπεζα Κύπρου

Ζημιές ύψους 24 εκατ. κυπρ. λιρών θα καταγράψει το 2002 η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με flash note της Εγνατίας Κύπρου (07/03), κυρίως ως αποτέλεσμα της ”μεταφοράς” ποσού 23 εκατ. κυπρ. λιρών από το Λογαριασμό των προβλέψεων σε εκείνο των αποτελεσμάτων.

Εκτιμήσεις από Εγνατία Κύπρου για Τράπεζα Κύπρου
Έτος ζημιών για την Τράπεζα Κύπρου θα είναι το 2002, εκτιμά η Εγνατία Κύπρου σε flash note (07/03/2003), κυρίως ως απόρροια της μεταφοράς ποσού 23 εκατ. κυπρ. λιρών από το λογαριασμό των προβλέψεων (revaluation reserves) σε εκείνο των αποτελεσμάτων (profit and loss).

Ειδικότερα εκτιμάται πως οι καθαρές ζημιές της τράπεζας θα ανέλθουν στα 24 εκατ. κυπριακές λίρες, έναντι κερδών ύψους 46,5 εκατ. κυπρ. λιρών το 2001.

Επιπροσθέτως, το ύψους των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις θα αυξηθεί κατά 123% σε ετήσια βάση, τονίζει η Eγνατία Κύπρου, διαμορφούμενο στα 74 εκατ. κυπρ. λίρες

Στο flash note επισημαίνεται επίσης ότι η συνεχής αβεβαιότητα, μεταξύ άλλων, που χαρακτηρίζει τόσο το διεθνές όσο και το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον επέβαλλαν στην τράπεζα να ενισχύσει το ”λογαριασμό” των προβλέψεων.

Ωστόσο, όπως τονίζεται σχετικώς, σε λειτουργικό επίπεδο η Τράπεζα Κύπρου θα σημειώσει έσοδα ύψους 84 εκατ. κυπρ. λιρών, καταγράφοντας μείωση κατά 8,1% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, η Εγνατία Κύπρου εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση από την τράπεζα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων το 2002 και κυρίως για το ύψος των προβλέψεων.

Εν τούτοις αναφέρει ότι θα αναμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου, στις 25/02/2003, ώστε να προχωρήσει σε πιθανές μεταβολές στην τιμή στόχο (1,53 κυπρ. λίρες) και την σύστασή της (διακράτηση – hold).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το P/E της Τράπεζας Κύπρου, με βάση τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη, θα ανέλθει στο 16,66.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v