Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις από Εθνική AXE και Κονταλέξης για ΟΠΑΠ

Τις εκτιμήσεις των Εθνική ΑΧΕ και Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για τον ΟΠΑΠ περιέχουν σχετικά flash notes των δύο χρηματιστηριακών, στα οποία συνιστάται ”αγορά”. Στα 11,3, από 12,2 ευρώ, θέτει την τιμή-στόχο η Εθνική ΑΧΕ (29/1), ενώ στα 9,41 ευρώ η Κονταλέξης (23/1).

Εκτιμήσεις από Εθνική AXE και Κονταλέξης για ΟΠΑΠ
Τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές του ΟΠΑΠ δίνουν οι Εθνική ΑΧΕ και Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ σε flash notes τους, με ημερομηνία 29/1 και 23/1, αντίστοιχα, συνιστώντας ”αγορά” για τη μετοχή.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ μειώνει την τιμή-στόχο στα 11,3 ευρώ, από 12,2 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη της την επιρροή που θα έχει στα αποτελέσματα του οργανισμού η έκβαση της διαμάχης με την Intralot.

Στο report με τίτλο ”ΟΠΑΠ- μια αρνητική έκπληξη;” η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει την πίεση που (αναμενόμενα) δέχτηκε ο τίτλος, μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η οποία υποχρεώνει τον ΟΠΑΠ να καταβάλει στην Intralot 37,4 εκατ. ευρώ ετησίως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στην έναρξη στοιχήματος επί ιπποδρομιών και κυνοδρομιών.



Από το γεγονός αυτό, το report προχωρά στην προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του, τόσο για το 2002, όσο και για τα μελλοντικά έτη. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή για το 2002 εκτιμάται πλέον ότι θα είναι στα 0,7 ευρώ, κατά 16 σεντς χαμηλότερα από πριν, ενώ τα καθαρά κέρδη στα 224 εκατ. ευρώ και το P/E στο 12,1.

Εξάλλου, τιμή-στόχο τα 9,41 ευρώ ανά μετοχή θέτει flash note της Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ, η οποία στις 23/1 προέβλεπε ότι τα κέρδη του Οργανισμού για το 2002 θα διαμορφωθούν στα 280,7 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,88 ευρώ και το P/E στο 9,9.

Επίσης για το 2002, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα είναι στα 2.159 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA στα 453 εκατ. ευρώ. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται εξάλλου στα νέα παιχνίδια που αναμένονται από τον ΟΠΑΠ, το Bingo Lotto και το Kino.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v