Ανάλυση της CFS ΑΕΠΕΥ για τον Γερμανό

Τιμή στόχο τα 12,20 ευρώ θέτει η CFS ΑΕΠΕΥ για τη μετοχή της Γερμανός σε ανάλυσή της (Ιανουάριος 2003), όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται πως ο τζίρος του ομίλου για το 2002 θα φτάσει στα 572,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 13%, με τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη να κινούνται επίσης ανοδικά, κατά 8,4% στα 32,1 εκατ. ευρώ.

Ανάλυση της CFS ΑΕΠΕΥ για τον Γερμανό
Δωδεκάμηνη τιμή στόχο τα 12,20 ευρώ θέτει η CFS ΑΕΠΕΥ για τη μετοχή της Γερμανός, σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2003. Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η χρηματιστηριακή θέτει την προαναφερθείσα τιμή στόχο, δεδομένων των καλών θεμελιωδών μεγεθών της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Γερμανός για τη χρήση του 2002, η CFS ΑΕΠΕΥ προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 13% και θα φτάσει στα 572,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 506,4 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Τα EBITDA του ομίλου για το ίδιο διάστημα, εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανοδικά κατά 6,25%, διαμορφούμενα στα 54,4 εκατ. ευρώ έναντι 51,2 εκατ. ευρώ του 2001, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το σύνολο του 2002 αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,4% και να φτάσουν στα 32,1 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 29,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2002, ενώ σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της CFS, τα EPS για την επόμενη πενταετία προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 5%.

Μεταξύ άλλων, στην ανάλυση αναφέρεται ότι ο όμιλος εταιριών Γερμανός αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ελλάδα, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται πως το δίκτυο του ομίλου περιλαμβάνει 275 καταστήματα στην Ελλάδα και περίπου 210 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και της Κύπρου. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως στόχος του ομίλου είναι η διείσδυση και σε άλλες αγορές, όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τσεχίας.

Επίσης, στην ανάλυση σημειώνεται ότι το μερίδιο αγοράς του ομίλου στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας που αφορά σε νέες συνδέσεις ανέρχεται στο περίπου 35%.

Τέλος, η CFS υπενθυμίζεται ότι η Γερμανός έχει ήδη υπογράψει συνεργασία για τη διάθεση των προϊόντων σταθερής τηλεφωνίας και internet της Tellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v