Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση για Intracom, Intralot από Εθνική ΑΧΕ

Τιμή στόχο τα 22,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Intralot η Εθνική ΑΧΕ, σε πρόσφατη ανάλυσή της, συστήνοντας αγορά (buy), ενώ σε άλλη έκθεση - με την ίδια ημερομηνία - για την Intracom προβλέπει πως η μετοχή θα επιδείξει ”συμπεριφορά ανάλογη της αγοράς” (Market Perform).

Ανάλυση για Intracom, Intralot από Εθνική ΑΧΕ
Τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου Intracom, αλλά και της Intralot ειδικότερα σχολιάζει σε σχετικές αναλύσεις της (06/12) η Εθνική ΑΧΕ, παρουσιάζοντας παράλληλα εκτιμήσεις και προβλέψεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τη μετοχή της Intracom προβλέπεται πως θα επιδείξει ”απόδοση ανάλογη της αγοράς” (Market Perform) δίχως να θέτει τιμή στόχο, ενώ αποδίδει τα φτωχά – όπως χαρακτηρίζονται – αποτελέσματα της εταιρίας από την αρχή του έτους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το ζήτημα της Ρουμανίας.

Η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει πως οι πωλήσεις του ομίλου θα ανέλθουν στα 798 εκατ. ευρώ για το 2002, ενώ για το επόμενο έτος προβλέπεται να αυξηθούν, διαμορφούμενες στα 890 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 75 εκατ. ευρώ για το 2002 και στα 85 εκατ. ευρώ για το επόμενο έτος. Εξάλλου, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) προβλέπεται να ”αγγίξουν” τα 187 και 208 εκατ. ευρώ για το τρέχον και το νέο έτος αντίστοιχα.

Ο πολλαπλασιαστής της εταιρίας εκτιμάται, σύμφωνα με την ανάλυση, πως θα ανέλθει στο 9,59 για το 2002 και στο 8,73 για το 2003.

Ο όμιλος, επισημαίνεται στην ανάλυση, διαπραγματεύεται με discount 8,73 φορές (με βάση την εκτιμώμενη κερδοφορία για το 2003) έναντι των ανταγωνιστριών ευρωπαϊκών εταιριών στην Ευρώπη, ενώ η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα της Ρουμανίας, τουλάχιστον μέχρι το γ΄ τρίμηνο του 2003.

Παράλληλα, νέα υψηλότερη τιμή στόχο τα 22,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Intralot η Εθνική ΑΧΕ, επανασυστήνοντας παράλληλα ”αγορά” (buy), ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας ως θετικά.

Η αφορμή για την ανάλυση στάθηκε, μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Εθνικής ΑΧΕ για την πορεία των ”παιγνίων” της Intralot.

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει πως οι πωλήσεις στο ”Στοίχημα” θα αυξηθούν με ρυθμούς 19% (2002) έναντι παλαιοτέρων εκτιμήσεων ύψους 22%, ενώ για το ”Ξυστό” η αύξηση των πωλήσεων θα ανέλθει στο 1% (2002), έναντι εκτιμήσεων για αρνητικούς ρυθμούς αύξησης.

Οι πωλήσεις της εταιρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ, θα ανέλθουν στα 324 εκατ. ευρώ για το 2002 και στα 428 εκατ ευρώ για το επόμενο έτος. Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 46 και 59 εκατ. ευρώ για το 2002 και 2003 αντίστοιχα.

Ο πολλαπλασιαστής της Intralot, εκτιμούν οι αναλυτές της Eθνικής ΑΧΕ, θα διαμορφωθεί στο 12,3 για το 2002 και στο 9,6 για το 2003, ενώ τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στα 86 και 114 εκατ. ευρώ για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Η μερισματική απόδοση της Intralot, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, προβλέπεται να αυξηθεί ελαφρώς το 2003, διαμορφούμενη στο 5,3%, έναντι 5,1% το τρέχον έτος, ενώ για το 2004 εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 6,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v