Ανάλυση της Αγροτικής ΑΕΠΕΥ για την Inform Λύκος

Τα 9,51 ευρώ θεωρεί ως δικαίη αποτίμηση για τη μετοχή της Inform Λύκος η Αγροτική Asset Management σε ανάλυσή της, δίνοντας σύσταση ”αγορά”, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι τα μεγέθη του ομίλου έως το 2005 θα κινηθούν με ρυθμό υψηλότερο του μέσου όρου της αγοράς.

Ανάλυση της Αγροτικής ΑΕΠΕΥ για την Inform Λύκος
Σύσταση αγορά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, προτείνει η Αγροτική Asset Management Investments για την μετοχή της Inform Λύκος.

Όπως αναφέρει η Αγροτική Asset Management σε σχετική της ανάλυση (ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2002), η τιμή της μετοχής της Inform Λύκος θεωρείται υποτιμημένη, ενώ συγκρινόμενη με την τιμή κλεισίματος στις 20/11/2002 (7,28 ευρώ) διαπραγματεύεται με discount 30,6% έναντι δίκαιης αποτίμησης 9,51 ευρώ.

Μεταξύ άλλων η ανάλυση αναφέρει ότι τα ενοποιημένα έσοδα για το 2002 θα αυξηθούν κατά 16,5% στα 75,25 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το περιθώριο του EBIT αναμένεται να διαμορφωθεί στο 17,8% και το περιθώριο του EBITDA στο 25,6%.

Επιπροσθέτως, η Αγροτική Asset Management εκτιμά ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων θα κινηθούν ανοδικά κατά 12-14%, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 10-12%.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για την περίοδο 2003 – 2004, αναφέρεται ότι ο όμιλος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία τόσο από πλευράς τζίρου όσο και από πλευράς κερδών, σε ρυθμό υψηλότερο από της ευρύτερης αγοράς, της τάξεως του 13-15% και με περιθώριο καθαρού κέρδους της τάξεως του 10-11%.

Από το 2005 και μετά ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα επιστρέψει σταδιακά στα επίπεδα της αγοράς, μεταξύ 12-10% και με το περιθώριο των καθαρών κερδών να κυμαίνεται στο περίπου 10%.

Σημειώνεται ότι η Αγροτική Asset Management προχώρησε στις προαναφερθείσες εκτιμήσεις τις οποίες και χαρακτηρίζει ως συντηρητικές, λόγω του ο κλάδος των εκτυπώσεων σε εγχώριο επίπεδο όσο και ο χώρος της πληροφορικής, φαίνεται να παρουσιάζουν ”σημάδια κόπωσης”.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς της μητρικής Inform Λύκος μειώθηκε το 2001 στο 42,8% από 45,4%, εκτιμάται ότι για την περίοδο 2003-2004 θα καταφέρει να διατηρήσει ποσοστό της τάξεως του 40% της αγοράς, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου της στην ελληνική αγορά.

Ως εκ τούτου, θα καταφέρει να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, απόρροια της τεχνογνωσίας που κατέχει, της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών αλλά και της διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v