Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για την Intracom

Σύσταση αγορά, με τιμή στόχο τα 8,62 ευρώ, δίνει η Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Intracom σε ανάλυσή της (27/11/02), στην οποία εκτιμάται ότι τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της Intracom θα σημειώσουν κάμψη 15% στο σύνολο του 2002, ενώ προβλέπεται ότι θα ενισχυθούν κατά 11% στην χρήση του 2003, αλλά και στην χρήση του 2004.

Ανάλυση της Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για την Intracom
Σύσταση ”αγορά” με τιμή στόχο τα 8,62 ευρώ, δίνει η Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για την μετοχή της Intracom σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2002.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, βάσει των οικονομικών μεγεθών της Intracom, η μετοχή της διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι τα περιθώρια ανόδου που διαθέτει υπερβαίνουν το 50%.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, ο τζίρος του ομίλου Intracom στο σύνολο της χρήσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 834,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 982,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας κάμψη κατά 15%.

Ανάλογη είναι και η υποχώρηση που εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν τα EBITDA του ομίλου καθώς αναμένεται να διαμορφωθούν στα 208,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 245,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Επιπλέον, κάμψη κατά 15% εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν και τα καθαρά κέρδη του ομίλου καθώς, τοποθετούνται στα 92,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με 108,8 εκατ. ευρώ.

Η προαναφερθείσα κάμψη των οικονομικών μεγεθών όσον αφορά στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης οφείλεται, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση, κυρίως στην επιβράδυνση που έχει παρουσιαστεί στην αγορά της Ρουμανίας, αλλά και στις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει σε σχέση με τον ΟΤΕ, οι ίδιοι παράγοντες με άλλα λόγια που επηρέασαν πτωτικά τα οικονομικά μεγέθη του εννεαμήνου.

Εντούτοις, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, οι πωλήσεις, τα EBITDA τα κέρδη προ φόρων καθώς και τα κέρδη μετά φόρων προβλέπεται ότι θα σημειώσουν αύξηση κατά 11% το 2003 καθώς αναμένεται ότι θα φτάσουν στα 926,5 εκατ. ευρώ, 231,6 εκατ. ευρώ, 153,6 εκατ. ευρώ και 102,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ανάλογη είναι και η προβλεπόμενη αύξηση των μεγεθών για το 2004 καθώς η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα 1,028 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 257,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 170,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 113,9 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η Intracom είναι ο σημαντικότερος κατασκευαστής IT στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται η ηγετική θέση που κατέχει η εταιρία στην ελληνική αγορά, καθώς και η έντονη διεθνή της παρουσία.

Ωστόσο, σημειώνεται, ότι η συνεχής δημιουργία δυνατών ανταγωνιστών στο εξωτερικό, θα οδηγήσει σε συμπίεση των περιθωρίων κέρδους της εταιρίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται παράλληλα και στην συγχώνευση με την Intrasoft καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη κίνηση κατάφερε να αναγάγει τον όμιλο σε ισχυρό ”παίκτη” στην αγορά των συστημάτων πληροφορικής.

Τέλος, και όσον αφορά στο επίπεδο δανεισμού, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η σχέση δανεισμού/ρευστότητας βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v