Εκθεση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Lavipharm

”Συσσώρευση” από ”διακράτηση” συστήνει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Lavipharm, σε ανάλυσή της (27/11/2002), καθώς θεωρεί ότι τα οικονομικά μεγέθη του εννεαμήνου της τρέχουσας χρήσης κρίνονται ικανοποιητικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη συγχώνευση της θυγατρικής Lavipharm Corp., με την εισηγμένη στο Nasdaq, Zonagen.

Εκθεση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Lavipharm
”Συσσώρευση” από ”διακράτηση” συστήνει για τη μετοχή της Lavipharm η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυση της με ημερομηνία 27/11/2002.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη που παρουσίασε τόσο ο όμιλος της Lavipharm όσο και η μητρική εταιρία τα θεωρεί ικανοποιητικά και ως εκ τούτου αναθεωρεί την επενδυτική της θέση από ”διακράτηση” σε ”συσσώρευση”.

Μεταξύ άλλων η Ακρόπολις αναφέρει ότι κατά τους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους αναμένεται η έμεση εισαγωγή στο Nasdaq της Lavipharm Corp., καθώς η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την ήδη εισηγμένη στο αμερικάνικο χρηματιστήριο Zonagen. Εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρώσει το τυπικό που προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία, αλλάζοντας τη μορφή του ελληνικού φαρμακευτικού ομίλου.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Lavipharm, η Ακρόπολις αναφέρει ότι τις τελευταίες 52 εβδομάδες διαπραγματεύεται με μέση ημερήσια διακύμανση της τάξεως του 3,95% με υψηλό τα 3 ευρώ και χαμηλό τα 1,10 ευρώ, ενώ ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στα περίπου 60.000 τεμάχια.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι με βάση την αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 18% στην τρέχουσα χρήση, η μετοχή διαπραγματεύεται 26,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της μετοχής κυμαίνεται στο 60% της λογιστικής αξίας του ομίλου.

Τέλος, βάσει της ανάλυσης της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ κύριοι μέτοχοι της εταιρίας είναι ο κ. Θανάσης Λαβίδας με ποσοστό 28,3% και η Lavipharm Group Holding με 21,8%, ενώ οι λοιποί μέτοχοι ελέγχουν το υπόλοιπο 49,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v