Ανάλυση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Fintexport

Αξιόλογη επενδυτική τοποθέτηση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, χαρακτηρίζει τη μετοχή της Fintexport, σε ανάλυση της η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, δίνοντας τιμή στόχο στα 1,9 ευρώ και σύσταση ”συσσώρευση”.

Ανάλυση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για Fintexport
Σύσταση ”συσσώρευση” και τιμή στόχο τα 1,9 ευρώ δίνει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Fintexport σε ανάλυσή της με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2002. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση, η χρηματιστηριακή επιλέγει τη διατήρηση θέσης μακροπρόθεσμου ορίζοντα (με ελάχιστο όριο 3 – 6 μηνών) με σταδιακή συσσώρευση και τιμή στόχο τα 1,9 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπροσθέτως, η Ακρόπολις αναφέρει ότι η Fintexport αποτελεί μια σχετικά ελκυστική επιλογή του κλάδου της Κλωστοϋφαντουργίας, με αποτίμηση από τις χαμηλότερες στο κλάδο που δεν αντιπροσωπεύει τις προοπτικές της επιχείρησης για τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται, ότι για το 9μηνο του 2002, η Fintexport παρουσίασε ζημιές ύψους 311 χιλ. ευρώ από κέρδη 246,8 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ωστόσο οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 9,1%.

Η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμά ικανοποιητική την ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων στο 9μηνο, αν ληφθεί υπόψη ότι η αποτίμηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Fintexport, έχει επηρεαστεί από την αρνητική τροπή που έχει πάρει τους τελευταίους μήνες η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ, καθώς το 30% των εξαγωγών της εταιρίας πραγματοποιείται στις ΗΠΑ.

Η Fintexport ιδρύθηκε το 1973 και δραστηριοποιείται στη παραγωγή και πώληση σε Ελλάδα και Εξωτερικό υφαντουργικών εν γένει προϊόντων. Η εισαγωγή της εταιρίας στο ΧΑ πραγματοποιήθηκε στις 12/01/1976 και σήμερα απασχολεί προσωπικό 202 ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v