Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Frigoglass

Στα 0,19 ευρώ από 0,07 ευρώ θα διαμορφωθούν τα κέρδη ανά μετοχή της Frigoglass για το 2002, σύμφωνα με ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ. Η εταιρία, που κατατάσσεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων παραγωγών επαγγελματικών ψυγείων στον κόσμο βάσει του όγκου πωλήσεων, διαπραγματεύεται 9,2 φορές τα εκτιμώμενα προ φόρων κέρδη του 2002.

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Frigoglass
Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη ανά μετοχή της Frigoglass για το 2002, σύμφωνα πρόσφατη ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ, με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2002.

Ειδικότερα, βάσει των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, τα κέρδη ανά μετοχή μετά φόρων της Frigoglass τοποθετούνται στα 0,19 ευρώ σε σχέση με τα 0,07 ευρώ της περασμένης χρήσης.

Σύμφωνα με τη Market, η μετοχή διαπραγματεύεται 9,2 φορές τα εκτιμώμενα για το 2002 προ φόρων κέρδη και 11,7 φορές τα προ φόρων κέρδη του 2001. Επίσης διαπραγματεύεται 14,1 φορές τα εκτιμώμενα μετά φόρων κέρδη του 2002 και 37,4 τα μετά φόρων κέρδη του 2001.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο όμιλος Frigoglass κατατάσσεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων παραγωγών επαγγελματικών ψυγείων στον κόσμο βάσει του όγκου πωλήσεων. Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός βιομηχανικού γυαλιού στη Νιγηρία, καθώς και ο μοναδικός παραγωγός κρυσταλλικής ρητίνης ΡΕΤ στα Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά τις κύριες δραστηριότητες του ομίλου της Frigoglass περιλαμβάνουν την κατασκευή επαγγελματικών ψυγείων, καταψυκτών, βιομηχανικών και οικιακών γυάλινων ειδών συσκευασίας, πλαστικών και μεταλλικών πωμάτων, εύκαμπτων υλικών συσκευασίας και ετικετών.

Αναφορικά με την γεωγραφική εξάπλωση του ομίλου, η ανάλυση αναφέρει ότι χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα έντονη καθώς διαθέτει 24 παραγωγικές μονάδες σε Νορβηγία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Νιγηρία, Νότια Αφρική, ενώ παράλληλα προωθεί τα προϊόντα του σε περίπου 75 χώρες.

Σύμφωνα πάντα με τη Market ΑΧΕΠΕΥ την πρώτη θέση στις πωλήσεις του ομίλου καταλαμβάνει η Δυτική Ευρώπη, καθώς το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνολικού τζίρου για το 2001 ανήλθε στο 40,62%. Τη δεύτερη θέση, βάσει των συνολικών πωλήσεων του 2001 κατέχει η αγορά της Αφρικής με 34,84% και ακολουθούν η Ανατολική Ευρώπη (18,33%), η Ασία (4,77%), η Μέση Ανατολή (0,54%) και υπόλοιπες χώρες (0,40%).

Σχετικά με την ανάλυση των πωλήσεων του ομίλου ανά κλάδο για το 2001, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο τομέας της επαγγελματικής ψύξης συμβάλλει κατά 45,6% στις πωλήσεις, ενώ ο τομέας της ρητίνης αποτελεί το 21,8%, η υαλουργία το 20%, τα πώματα το 6,5%, τα πλαστικά το 5,7% και τέλος κατά 0,4% συμβάλει ο τομέας των οχημάτων.

Τέλος και όσον αφορά στις επενδύσεις της Frigoglass, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι για το 2002 έχουν προγραμματιστεί συνολικές επενδύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί - στο πρώτο εξάμηνο του έτους - επενδύσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v