Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Γερμανό

Σε αναβάθμιση προηγούμενης εκτίμησης της για τον όμιλο Γερμανό, προχώρησε η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, με αφορμή την αύξηση μεγεθών στο εννεάμηνο 2002, δίνοντας νέα τιμή στόχο τα 16 ευρώ από 15,3 ευρώ, δηλ. περιθώριο ανόδου 46,7% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Γερμανό
Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου στα 16 ευρώ από 15,3 για τη μετοχή της Γερμανός προχώρησε η Φάσμα AΧΕΠΕΥ, με αφορμή την αύξηση μεγεθών στο εννεάμηνο 2002 που ανακοίνωσε η εταιρία, δίνοντας περιθώρια ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα (10,9 ευρώ) της τάξεως του 46,7%.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Φάσμα AXEΠΕΥ, τα προ φόρων κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 13,9% και ήταν 7% ανώτερα των εκτιμήσεων της.

Επίσης, σημειώνεται ότι το EBITDA του ομίλου παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 37,2% βελτιώνοντας το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους, το οποίο διαμορφώθηκε σε 9,87% από 9,59% πέρσι. Στη βελτίωση του εν’ λόγω περιθωρίου σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η μη ενοποίηση της Multirama.

Οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 425,6 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 33,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ήταν κατά 5% ανώτερες έναντι των εκτιμήσεων της Φάσμα AΧΕΠΕΥ (405 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση των πωλήσεων του ομίλου προήλθε κατά 68% από την αύξηση των πωλήσεων της μητρικής εταιρίας ενώ το υπόλοιπο 32% από νέες θυγατρικές εταιρίες, κυρίως σε αγορές του εξωτερικού, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονταν στην περσινή ενοποίηση.

Τέλος, στην ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, τα μεγέθη του ομίλου Γερμανός κρίνονται ικανοποιητικά αν και δεν είναι συγκρίσιμα με πέρυσι, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η Multirama στα ενοποιημένα μεγέθη, ενώ από την άλλη πλευρά συμπεριλαμβάνονται οι θυγατρικές εταιρίες του ομίλου στις χώρες της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Πολωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v