Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για το Πλαίσιο

Κατά 6,7% θα αυξηθούν τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) μετά φόρων της εταιρίας Πλαίσιο για το 2002 εκτιμά σε ανάλυσή της η Market ΑΧΕΠΕΥ, όπου, μεταξύ άλλων, σκιαγραφούνται τα περιθώρια που διαθέτει η εισηγμένη για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για το Πλαίσιο
Αύξηση κατά 6,7% προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν τα κέρδη ανά μετοχή, μετά φόρων της Πλαίσιο Computers για το 2002, σύμφωνα με ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ (ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2002).

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο προ φόρων Ρ/Ε για το 2002 στο 22,28 έναντι 23,97 του 2001, ενώ όσον αφορά στο εκτιμώμενο Ρ/Ε μετά φόρων για το 2002 διαμορφώνεται στο 34,28 συγκριτικά με 36,88 του 2001.

Όπως επισημαίνει η Market, δεδομένου ότι η Πλαίσιο ελέγχει το 7% της αγοράς των Η/Υ και το 10% στα είδη γραφείου, επιβεβαιώνεται το περιθώριο που υπάρχει για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρίας και στα επόμενα έτη.

Μεταξύ άλλων, η ανάλυση αναφέρει ότι η εισηγμένη έχει διαμορφώσει ένα μηχανισμό παροχής πολλαπλών υπηρεσιών αναπτύσσοντας ένα μοναδικό πολυκαναλικό δίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνεται ότι η εταιρία διαθέτει 15 κομβικά καταστήματα με 18.000 ετοιμοπαράδοτα είδη προσφέροντας πλήρη εξυπηρέτηση στις ανάγκες ενός σύγχρονου γραφείου, ενώ έχει υπολογιστεί ότι 20.000 άτομα επισκέπτονται καθημερινά τα καταστήματα αυτά.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τη Market η εταιρία αναμένεται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης των προηγούμενων ετών, καθώς και η φετινή χρονιά παρουσιάζει δυσκολίες για τον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον ύστερα από μια εικοσαετία που χαρακτηρίσθηκε από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει αρχίσει να εισέρχεται σε μια πιο ώριμη φάση με σαφώς χαμηλότερους τόνους.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στην Ελλάδα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο βαθμός διείσδυσης στον τομέα της Πληροφορικής είναι χαμηλός καθώς κυμαίνεται στο 10% έναντι των πιο εξελιγμένων αγορών όπως των ΗΠΑ, όπου προσεγγίζει το 50%, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, ενώ οι εταιρίες πληροφορικής θα μπορέσουν ενδεχομένως να βελτιώσουν την εικόνα τους, αν αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχει και το Γ΄ ΚΠΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v