Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για ΕΛΥΦ

Τιμή στόχο τα 5,34 ευρώ δίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Ελληνικής Υφαντουργίας σε ανάλυσή της (11/2002). Σύμφωνα με την ανάλυση οι πωλήσεις του ομίλου το 2002 θα σημειώσουν κάμψη κατά 1,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα ενισχυθούν κατά 20%.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για ΕΛΥΦ
Τιμή στόχο τα 5,34 ευρώ δίνει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για την μετοχή της Ελληνικής Υφαντουργίας σε πρόσφατη ανάλυσή της (Νοέμβριος 2002).

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση οι πωλήσεις του ομίλου στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι θα σημειώσουν κάμψη κατά 1,6% καθώς θα ανέλθουν στα 87,6 εκατ. ευρώ έναντι 89 εκατ. ευρώ του 2001. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η εκτιμώμενη πτώση των πωλήσεων είναι απόρροια κυρίως της μείωσης της τιμής του βάμβακος η οποία μετακυλά, στον μεγαλύτερο βαθμό, στην τιμή του τελικού προϊόντος.

Παρ’ όλ’ αυτά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών της Ελληνικής Υφαντουργίας για την επόμενη πενταετία θα κινηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 4,9%. Η συγκεκριμένη εκτίμηση στηρίζεται κυρίως στην σταθεροποίηση των τιμών του βάμβακος, στην προσφορά νέων προϊόντων, στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων στο εξωτερικό αλλά και στη σταδιακή αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας λόγω νέων επενδύσεων.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 9,14% και θα διαμορφωθούν στα 17,29 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 15,84 εκατ. ευρώ του 2001. Ανάλογη είναι και η προβλεπόμενη αύξηση των EBITDA για την τρέχουσα χρήση καθώς αναμένεται να ανέλθουν στα 18,91 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την Φάσμα, το 2002 ο όμιλος αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία του στηριζόμενη σε πωλήσεις προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς και στη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση ως αποτέλεσμα των επιχειρηματικών αποφάσεων και των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αναμένεται να κινηθούν ανοδικά κατά 20% διαμορφούμενα στα 5,43 εκατ. ευρώ σε σχέση με 4,52 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης. Αναφορικά με το 2003 τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται ότι θα ενισχυθούν κατά 19,4% και θα φτάσουν στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επενδυτικούς κινδύνους που αφορούν στην εταιρία, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής, αναφέρονται μεταξύ άλλων ο υψηλός ανταγωνισμός στις αγορές του εξωτερικού, η υψηλή εξάρτηση από τις διακυμάνσεις της τιμής του βάμβακος, οι κυκλικές διακυμάνσεις στην ζήτηση του denim καθώς και οι συναλλαγματικές διαφορές.

Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Υφαντουργίας υπενθυμίζεται ότι το 2001 ολοκληρώθηκε το τριετές πλάνο ύψους 22,07 εκατ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2002 – 2003 σημειώνεται ότι η εταιρία εξετάζει επενδυτικό σχέδιο ύψους περίπου 20 – 23 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στην ανάλυση επισημαίνεται το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Υφαντουργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο είναι η καθετοποιημένη παραγωγική της δομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v