Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Inform Λύκος

Αύξηση κατά 10% στα EPS μετά φόρων θα παρουσιάσει η Inform Λύκος για το 2002, ενώ το P/E προ φόρων διαμορφώνεται στο 9,8 από 10,72 το 2001, εκτιμά σε ανάλυσή της η Market ΑΧΕΠΕΥ, στην οποία αναλύεται η ενίσχυση της υποδομής της εταιρίας στη προσφορά λύσεων και υπηρεσιών.

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Inform Λύκος
Αύξηση κατά 10% προβλέπει η Market ΑΧΕΠΕΥ, σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2002, ότι θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή της Inform Λύκος για την τρέχουσα χρήση.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση το Ρ/Ε προ φόρων για το 2002 διαμορφώνεται στο 9,80 από 10,72 το 2001, ενώ το μετά φόρων στο 15,08 από 16,59 το 2001.

Μεταξύ άλλων η Market επισημαίνει την ενίσχυση της υποδομής που παρουσίασε η εταιρία τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά στην προσφορά λύσεων και υπηρεσιών της metaprinting εποχής.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τα προγράμματα Πελατειακής Πίστης καθώς και τη πρωτοεμφανιζόμενη αγορά της Ηλεκτρονικής Παρουσίασης και Πληρωμής Λογαριασμών (Electronic Bill Presentment and Payment – EBPP) μέσω της θυγατρικής Lykos Paperless Solution.

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι ο όμιλος απαρτίζεται από έξι εταιρίες (μετά την απορρόφηση της Ελληνικής Χάρτου από την Στ. Κοσκινίδης) και επεκτείνεται και εκτός συνόρων με έμφαση τη Ρουμανία καθώς και το ότι η Inform Λύκος μετρά περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο της έντυπης πληροφορικής, προσφέροντας ευρεία γκάμα υπηρεσιών εκτύπωσης, διαχείρισης ηλεκτρονικών συναλλαγών, πληροφοριών και δεδομένων καθώς και εντύπων προστιθέμενης αξίας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης, η Market αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις της διοίκησης για αύξηση του κύκλου εργασιών στο σύνολο της χρήσης κατά 15% με άνοδο των κερδών προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 10% φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την εικόνα που παρουσίασε η εταιρία στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει το γεγονός ότι η Inform Λύκος συγκαταλέγεται μεταξύ των 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιριών της Ευρώπης βάσει ορισμένων κριτηρίων όπως είναι η αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος, σχετικά με την μετοχική σύνθεση της εταιρίας, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Market κύριοι μέτοχοι είναι ο κ. Νικόλαος Λύκος με ποσοστό 33,34% επί του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Παναγιώτης Λύκος με 8%, η κα Σπυριδούλα Λύκου 8,5%, ενώ ανάλογο είναι και το ποσοστό συμμετοχής της κας Όλγα Λύκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v