Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Λυμπέρη

Θετικές εξελίξεις για τις Εκδόσεις Λυμπέρης αναμένει η Market ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της, καθώς εκτιμά ότι τα EPS μετά φόρων για το 2002 θα διαμορφωθούν στο 0,05 ευρώ έναντι -0,08 ευρώ το 2001. Το Ρ/Ε για το 2002 με βάση τα εκτιμώμενα προ φόρων κέρδη διαμορφώνεται στο 13,90 ενώ με βάση τα μετά φόρων κέρδη στο 21,38.

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Λυμπέρη
Θετικές εξελίξεις για την εταιρία Εκδόσεις Λυμπέρης αναμένει η Market ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της (23/10/2002), καθώς εκτιμά ότι τα EPS μετά φόρων για το 2002 θα διαμορφωθούν στο 0,05 ευρώ έναντι - 0,08 ευρώ το 2001.

Επίσης, το Ρ/Ε για το 2002 με βάση τα εκτιμώμενα προ φόρων κέρδη διαμορφώνεται στο 13,90 ενώ με βάση τα μετά φόρων κέρδη στο 21,38.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ άνοδο της τάξης του 10,8% σημείωσε το α΄ εξάμηνο του 2002 το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης του ομίλου Λυμπέρης στην κατηγορία των περιοδικών, τα οποία διεκδικούν το 35,4% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ.

Οπως επισημαίνεται, πέραν, όμως από τα μερίδια των τίτλων με βάση την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αντίστοιχα μερίδια με βάση τη πρόσληψη διαφημιστικής δαπάνης του κάθε τίτλου, καθώς και η συνολική απορρόφηση διαφημιστικής δαπάνης του ομίλου έναντι των ανταγωνιστών του, εφόσον το 50% περίπου του κύκλου εργασιών του προέρχεται από διαφημιστικά έσοδα.

Ιδιαίτερα, για το α΄ εξάμηνο του 2002 το μερίδιο των εκδόσεων Λυμπέρη στη κατανομή των διαφημιστικών εσόδων διαμορφώθηκε στο 15,4% κατατάσσοντάς τον όμιλο στην τρίτη θέση μετά τον ΔΟΛ και τις Αττικές Εκδόσεις.

Στην ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ, τονίζεται η πρόσφατη απεμπλοκή του ομίλου από τις εκτυπωτικές δραστηριότητες, τις οποίες ανέπτυσσε μέσω της θυγατρικής του, Ελληνική Εκτυπωτική.

Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε στη πώληση της Ελληνικής Εκτυπωτικής, στην Χαϊδεμένος και παράλληλα παραχώρησε μέσω συμφωνίας στην ίδια εταιρία την εκτύπωση όλων των περιοδικών του.

Τέλος, ο όμιλος Λυμπέρη μέσω της θυγατρικής του Liberis Athens συμμετέχει με ποσοστό 20% στην κοινοπραξία ”ΤΕΣΣΕΡΑ” από κοινού με τις εταιρίες ΔΟΛ, ΙΜΑΚΟ και Ελληνικά Γράμματα, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στις εκδόσεις με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v