Ανάλυση της Marfin Hellenic για Cosmote

Σύσταση αγορά με τιμή στόχο τα 12,65 ευρώ δίνει η Marfin Hellenic για την μετοχη της Cosmote, σε έκθεσή της (24/10/2002). Η έκθεση προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο 2002 θα ανέλθουν στα 60,8 εκατ. ευρώ.

Σε σύσταση αγορά για την μετοχή της Cosmote προβαίνει με σημερινή της έκθεση η εταιρεία Marfin Hellenic, θέτοντας ταυτόχρονα τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρείας τα 12,65 ευρώ (κλείσιμο 24/10/2002 8,32 ευρώ).

Οι αναλυτές της Marfin προβλέπουν ότι η Cosmote θα έχει άυξηση των καθαρών συνδέσεών της στο τρίτο τρίμηνο του 2002 και εκτιμούν ότι θα εμφανίσει στο εννεάμηνο ενοποιημένο τζίρο 323,2 εκατ. ευρώ, κέρδη πρό φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 136 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 60,8 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο κερδών ΕBITDA αναμένεται να μειωθεί εξ’ αιτίας της αύξησης των τελών τερματισμού κλήσεων από κινητά σε κινητά τηλέφωνα.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμά ότι ο τζίρος θα διαμορφωθεί περίπου σε 1,19 δισ. ευρώ και τα EBITDA σε 506,1 εκατ ευρώ. Αναφορικά με την είσοδο της Q-Telecom στην αγορά, ο αναλυτής δεν θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστή της Cosmote.

Στην έκθεση γίνεται επίσης λόγος για την απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να μήν προχωρήσει σε εξαγορά του μεριδίου της Telenor στην παρούσα φάση, αλλά εκτιμάται ότι ακόμη και εάν η Telenor θελήσει να πουλήσει μέρος των μετοχών μέσω χρηματιστηρίου, ο ΟΤΕ μπορεί να απορροφήσει την προσφορά σταθεροποιώντας την τιμή της μετοχής.

Επίσης γίνεται αναφορά για την απόκτηση της διοίκησης όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από πλευράς της Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v