Ανάλυση της Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για ΓΕΚ

Σύσταση αγορά και τιμή στόχο τα 4,20 ευρώ δίνει η Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για την ΓΕΚ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18/10/02. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι για το 2002 ο κύκλος εργασιών του ομίλου και τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 10% και 7,72% αντίστοιχα, ενώ τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν κάμψη κατά 11,3%.

Ανάλυση της Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για ΓΕΚ
Σύσταση αγορά και δωδεκάμηνη τιμή στόχο τα 4,20 ευρώ δίνει η Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ για την μετοχή της ΓΕΚ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2002.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της ΓΕΚ η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης οι πωλήσεις και τα EBITDA θα κινηθούν ανοδικά, ενώ κάμψη προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη.

Αναλυτικότερα, η Κονταλέξης εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της ΓΕΚ το 2002 θα φτάσουν στα 220,7 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 200,6 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης, αυξημένες ήτοι κατά 10,02%.

Την ίδια περίοδο τα EBITDA της ΓΕΚ προβλέπεται ότι θα κινηθούν ανοδικά κατά 7,72% και θα ανέλθουν στα 27,9 εκατ. ευρώ έναντι 25,9 εκατ. ευρώ του 2001.

Στον αντίποδα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 11,3% και θα διαμορφωθούν σε 21,2 εκατ. ευρώ έναντι 23,9 εκατ. ευρώ της περασμένου έτους, ενώ κάμψη αναμένεται να παρουσιάσουν και τα κέρδη ανά μετοχή καθώς προβλέπεται ότι θα ανέλθουν σε 0,77 ευρώ έναντι 0,86 ευρώ του 2001.

Όπως επισημαίνει η ανάλυση η προβλεπόμενη μείωση στα καθαρά κέρδη αλλά και στα κέρδη ανά μετοχή είναι απόρροια κυρίως των χρηματοοικονομικών, ενώ εκτιμάται ότι τα κέρδη θα ανακάμψουν από την ερχόμενη χρήση.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ η Κονταλέξης επισημαίνει ότι περιλαμβάνει τους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής ενέργειας, βιομηχανίας και ανάπτυξης ακινήτων.

Ταυτόχρονα, στην ανάλυση επισημαίνεται ότι η μητρική εταιρία μετά την απορρόφηση και της Ερμής δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Το ποσοστό της στη νέα ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 71,12%, ενώ παράλληλα κατέχει σημαντική παρουσία στον κλάδο της ενέργειας μέσα από τον έλεγχο της ΤΕΡΝΑ ενεργειακή.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Κονταλέξης, ο όμιλος ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ εξελίσσεται σε ένα από τους πλέον ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους με κατοχή πτυχίου ανώτατης εργοληπτικής τάξης (7ης) και με ανεκτέλεστο έργο νέων συμβάσεων περί τα 700 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v