Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Hyatt

Τη σταθερή χρηματιστηριακή εικόνα που έχει επιδείξει η μετοχή της Hyatt επισημαίνει η Market ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της (9/10/02), όπου τονίζονται οι παράγοντες που θα επηρρεάσουν τα έσοδα και την κερδοφορία. Στο 10,63 το P/E με βάση τα εκτιμώμενα προ φόρων κέρδη του 2002, στα 0,35 ευρώ τα EPS έναντι 0,29 το 2001.

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Hyatt
Σταθερή συμπεριφορά έχει επιδείξει η χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής της Hyatt όπως επισημαίνει η Market ΑΧΕΠΕΥ σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 9/10/2002, παρά την παρούσα αρνητική συγκυρία, ξεχωρίζοντας ως εκ τούτου από τη συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων εισηγμένων τίτλων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 2001 προ φόρων 12,78x, ενώ το προβλεπόμενο προ φόρων Ρ/Ε για το 2002 ανέρχεται σε 10,63x. Το P/E μετά φόρων της εταιρίας για το 2001 είναι 19,66x, ενώ το αντίστοιχο προβλεπόμενο για το 2002 εκτιμάται σε 16,36x.

Παράλληλα το EPS μετά φόρων εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί, καθώς προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 0,35 ευρώ, συγκριτικά με 0,29 ευρώ το 2001.

Μεταξύ άλλων η Market αναφέρει ότι η Hyatt ιδρύθηκε με την σημερινή της μορφή το 1994 ενώ κύριος σκοπός της εταιρίας είναι η δραστηριοποίηση και η εκμετάλλευση ξενοδοχειακών και τουριστικών συγκροτημάτων, καθώς και η άσκηση πάσης φύσεων τουριστικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η Hyatt συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Ελληνική Τεχνοδομική, η οποία ανέλαβε πρόσφατα την εκμετάλλευση και το management του καζίνου της Πάρνηθας. Καθώς και η κατά 17% συμμετοχή της στην Λάμψα, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, που αυτό τον καιρό ανακαινίζεται με στόχο να ενταχθεί στην αλυσίδα Luxury Collection του ομίλου Starwood.

Στην ανάλυση της Market γίνεται επίσης μια σύντομη αναφορά στα οικονομικά μεγέθη που παρουσίασε η Hyatt το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι ο καθαρός κύκλος εργασιών, μετά την αφαίρεση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου, σημείωσε άνοδο κατά 13%, με μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της κερδοφορίας κατά 27,5% λόγω της βελτίωσης του περιθωρίου EBITDA από 56,3% σε 58%. Επιπρόσθετα, σημαντική αύξηση σημείωσε και ο δείκτης κυκλοφοριακής ρευστότητας, καθώς και ο δείκτης ιδίων προς ξένων κεφαλαίων.

Ωστόσο, επισημαίνει η ανάλυση, η σημείωση του ορκωτού λογιστή ότι η τρέχουσα αξία των συμμετοχών της εταιρείας (στην Λάμψα) υπολείπεται στις 30/6/2002, της αξίας κτήσεως κατά 32,09 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, τα ίδια κεφάλια του ομίλου εμφανίζονται αυξημένα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την χρηματιστηριακή, οι παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν τα έσοδα και κατ’ επέκταση την κερδοφορία της εταιρίας στο μέλλον είναι: η πορεία του τουριστικού κλάδου, το κατά κεφαλής εισόδημα, η απαγόρευση των διαφόρων τυχερών παιχνιδιών (αυτόνομα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου) από τοπικά καταστήματα και τέλος οι εκάστοτε νομοθετικές ρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v