Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Στα 11,53 € η δίκαιη τιμή από VRS

Στα 11,53 ευρώ ανά μετοχή θέτει τη δίκαιη τιμή για την ΕΥΑΘ η Valuation & Research Specialists σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29/10. Μεταξύ άλλων, η VRS σημειώνει πως η νέα γεωγραφική επέκταση, η νέα τιμολογιακή πολιτική και η σταθερά αυξανόμενη πελατειακή βάση στο υφιστάμενο δίκτυο είναι μεταξύ των κυριότερων ”οδηγών” της αύξησης των εσόδων της εταιρίας βραχυπρόθεσμα.

ΕΥΑΘ: Στα 11,53 € η δίκαιη τιμή από VRS
Στα 11,53 ευρώ ανά μετοχή θέτει τη δίκαιη τιμή για την ΕΥΑΘ η Valuation & Research Specialists σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29/10, η οποία υποδηλώνει πολλαπλασιαστή Ρ/Ε 19,43 φορές για το 2008 και 15,98 φορές για το 2009.

Μεταξύ άλλων, η VRS σημειώνει πως η νέα γεωγραφική επέκταση, η νέα τιμολογιακή πολιτική και η σταθερά αυξανόμενη πελατειακή βάση στο υφιστάμενο δίκτυο είναι μεταξύ των κυριότερων ”οδηγών” της αύξησης των εσόδων της εταιρίας βραχυπρόθεσμα.

Μακροπρόθεσμα, επισημαίνει η VRS, η διοίκηση της ΕΥΑΘ έχει δώσει guidance για επενδύσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, σημειώνοντας ωστόσο πως οι επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες δεν έχουν συμπεριληφθεί στις προβλέψεις της.

Η ΕΥΑΘ, σύμφωνα με την ανάλυση, την περίοδο 2002-2006 ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 103,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας, να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών της. Για την 5ετή περίοδο 2007-2011, ο όμιλος σχεδιάζει την επένδυση περίπου 102,7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η VRS, το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου αναμένεται να προέλθει από την κατανάλωση ύδατος, ενώ αναμένεται επιτάχυνση του ετήσιου ρυθμού αύξησης των εσόδων από τη χρήση αποχετεύσεων.

Για την περίοδο 2006-2011, η VRS αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του τζίρου της τάξης του 9,04%, με τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των EBITDA και των καθαρών κερδών να διαμορφώνεται στο 14,33% και 14,38% αντίστοιχα.

*Διαβάστε την ανάλυση της VRS για την ΕΥΑΘ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v