FG Europe: Δίκαιη τιμή στα 3,32 ευρώ βλέπει η VRS

Στα 3,32 ευρώ εκτιμά τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή της FG Europe η Valuation & Research Specialists, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 28,7% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, σε ανάλυσή της για την εταιρία. Ο οίκος εκτιμά ότι η εταιρία θα εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των ΕΒITDA κατά 30,42% στην περίοδο 2006-11.

FG Europe: Δίκαιη τιμή στα 3,32 ευρώ βλέπει η VRS
Στα 3,32 ευρώ εκτιμά τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή της FG Europe η Valuation & Research Specialists, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 28,7% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, σε ανάλυσή της για την εταιρία.

Όπως αναφέρει η VRS, η FG Europe είναι ο κορυφαίος έμπορος χονδρικής στην ελληνική αγορά air-condition, με σημαντική παρουσία στην Ιταλία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, η εταιρία επεκτείνεται στα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά μέσω της συνεργασίας με τη Sharp.

Εν τω μεταξύ, επεκτείνει τη δραστηριοποίησή της στον ενεργειακό τομέα μέσω συνεργασίας με την οικογένεια Ρέστη, προχωρώντας σε επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά τα επόμενα 3-5 χρόνια.

Ο οίκος εκτιμά ότι η εταιρία θα εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των ΕΒITDA κατά 30,42% στην περίοδο 2006-11, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα υποχωρεί κατά 2,64% ετησίως κατά μέσο όρο στην ίδια περίοδο, λόγω της απόφασης της διοίκησης να αποσυρθεί σταδιακά από τον κλάδο χοντρικής πώλησης κινητών τηλεφώνων λόγω χαμηλών περιθωρίων κερδοφορίας.



Η μετοχή της FG Europe έκλεισε στα 2,58 ευρώ την Τρίτη 12 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v