Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Εμπορική

Ανάλογη με αυτή της αγοράς (market perform) εκτιμά την πορεία της μετοχής της Εμπορικής Τράπεζας η Εθνική ΑΧΕ σε έκθεσή της, στην οποία τροποποιεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη 2002 μετά φόρων της Εμπορικής, στα 85,7 εκατ. ευρώ, ενω δεν περιμένει ”ευχάριστες εκπλήξεις”.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Εμπορική
Ανάλογη με αυτή της αγοράς εκτιμά την πορεία της μετοχής της Εμπορικής, έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ, με ημερομηνία 14 Αυγούστου.

Η Εθνική ΑΧΕ τροποποίησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη μετά από φόρους της Εμπορικής, στα 85,7 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί την ουδέτερη στάση της για τη μετοχή, χωρίς να περιμένει ”ευχάριστες εκπλήξεις”. Η μετοχή της Εμπορικής διαπραγματεύεται 20,2 φορές τα εκτιμώμενα για το 2002 κέρδη.

Παρά τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, κάτι που αποδίδεται σε χαμηλότερες δαπάνες διοίκησης, τα χαμηλότερα λειτουργικά έσοδα, οδήγησαν το λόγο κόστος/ έσοδα, στο 77,3%- τον υψηλότερο ανάμεσα στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Επίσης, παρά την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους (Net Interest Income) πτωτική κατά 19,9% ήταν η πορεία των λειτουργικών εσόδων, για το α΄ εξάμηνο του 2002, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης που κατέγραψαν οι πρόσοδοι από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η έκθεση καταλήγει, χαρακτηρίζοντας ως ”ζωτικής σημασίας” τον καλύτερο έλεγχο των λειτουργικών δαπανών, αλλά και του ενεργητικού της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v