Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Alpha Bank

Επίδοση ανάλογη με αυτή της αγοράς (market perform) προβλέπει ανάλυση της Εθνικής Χρηματιστηριακής για τη μετοχή της Alpha Bank, όπου τονίζεται η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων και βελτίωση αξιοποίησης του υφιστάμενου ενεργητικού.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Alpha Bank
Επίδοση ανάλογη με αυτή της αγοράς (market perform) προβλέπει ανάλυση της Εθνικής Χρηματιστηριακής για τη μετοχή της Alpha Bank, με ημερομηνία 30 Ιουλίου.

Στην ανάλυση, σχολιάζονται τα αποτελέσματα εξαμήνου της Alpha, που κρίνονται ”λίγο ως πολύ” αναμενόμενα από την αγορά, ενώ επισημαίνεται η βελτίωση του Net Interest Margin (διαφορά εσόδων- εξόδων της τράπεζας σε όρους αποδόσεων και επιτοκίου), κάτι που αποδίδεται στην έμφαση που έδωσε το ίδρυμα στο retail δανεισμό, παρά τα σχεδόν στάσιμα έσοδα από τόκους.

Το ανωτέρω μέγεθος (έσοδα από τόκους) εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί τα δύο επόμενα τρίμηνα του έτους, λόγω της πρόσφατης μείωσης των επιτοκίων που αναμένεται να επαυξήσει το Net Interest Margin.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά τα κέρδη μετά φόρων της Alpha Bank, για το 2002, στα 137,6 εκατ. ευρώ, ενώ τονίζει την δυνητική υποψηφιότητα της Alpha να πρωταγωνιστήσει σε σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων στο ”ελληνικό τραπεζικό σύμπαν”, γεγονός που μπορεί να δικαιολογεί, όπως αναφέρει η ανάλυση, το premium. Η Alpha Bank διαπραγματεύεται 17,2 φορές τα εκτιμώμενα για το 2002 κέρδη της, 30% υψηλότερα από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Σε άλλο σημείο η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη τόσο για καλύτερη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων, όσο και η βελτιωμένη αξιοποίηση του υφιστάμενου ενεργητικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v