Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για Informer

Η μεγαλύτερη διείσδυση σε Βαλκάνια, Α. Ευρώπη και Μέση Ανατολή αποτελεί, σύμφωνα με έκθεση της Eurolink (18/7), στόχο της Informer, η οποία για το 2002 αναμένει αύξηση ενοποιημένου τζίρου 32% και κερδών προ φόρων 7,17%.

Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για Informer
Η μεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής αποτελεί στόχο της Informer, σύμφωνα με έκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ, με ημερομηνία 18 Ιουλίου.

Η εισηγμένη δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων λογισμικού, κυρίως για τράπεζες, ενώ διαθέτει και προϊόντα hardware, αντιπροσωπεύοντας ξένους οίκους, όπως η IBM. Η είσοδος στον τραπεζικό κλάδο πραγματοποιήθηκε μέσω της συνεργασίας με την ολλανδική Temenos Holdings, η οποία αναπτύσσει το σύστημα Globul. Επίσης, η εταιρία αναπτύσσει και νέες εφαρμογές για τον τραπεζικό χώρο, όπως το phone banking και το baning through fax.

Η έμφαση που δίνει η Informer στον τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα στις αγορές του εξωτερικού αναδεικνύεται και από τις συμβάσεις που υπέγραψε από τις αρχές του έτους για την εκγατάσταση του Globul σε Αίγυπτο και Ουγγαρία. Παράλληλα, η εταιρία ενδιαφέρεται για επέκταση στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο, που περιλαμβάνει εταιρίες leasing, factoring και ασφαλιστικές.

Η εταιρία διαθέτει 3 θυγατρικές, τις Megabit (διανομή προϊόντων πληροφορικής), Sysco (αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον αμερικανικό οίκο ΗΙS) και Data – Creta (μηχανοργάνωση επιχειρήσεων στην Κρήτη), ενώ στις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις του 2001 συμπεριλαμβάνονται οι εταιρίες Artemis (με έδρα του Λουξεμβούργο), PIS, Informer Cyprus).

Ως ευκαιρίες για την εισηγμένη, η Eurolink αναφέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Γ’ ΚΠΣ, τις συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών που απαιτούν τη σύγκλιση και αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων των εταιριών, τις θετικές εκτιμήσεις για μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2002 και την οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Ως απειλές αναφέρει τον έντονο ανταγωνισμό, την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού, τις υψηλές επενδύσεις που απαιτούνται.

Για το σύνολο του 2002, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Informer αναμένεται να αυξηθεί κατά 32% (53,82 εκατ. ευρώ) και τα προ φόρων κέρδη κατά 7,17% (11,9 εκατ. ευρώ). Όπως αναφέρει η Eurolink, η ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών δικαιολογείται από το γεγονός, ότι στα τέλη του 2001 το ύψος των ανεκτέλεστων συμβάσεων ανέρχονταν σε 17,02 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος οι συμβάσεις προβλέπεται να φτάσουν τα 25,82 εκατ. ευρώ. Επίσης, εντός του έτους αναμένεται να επιταχυνθούν τα έργα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχουν ενδείξεις για την άμεση υλοποίηση τους.

Το Ρ/Ε προ φόρων της εταιρίας ανέρχεται σε 12,21 και το Ρ/Ε μετά φόρων σε 21,89. Το free float ανέρχεται σε 25,18%, ενώ σύμφωνα με τις καταστάσεις του ΧΑΑ που αναφέρονται στις μετοχικές αλλαγές των εισηγμένων εταιριών, βασικός μέτοχος της εταιρίας είναι ο Σ. Σιμούδης με 40,511%, ενώ με 29,11% συμμετέχει ο Γ. Καρύδης και με 5,2% η εταιρίας Εθνοντάτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v