Κατσέλης: Τιμή-στόχο τα 4,66 ευρώ θέτει η Praxis

Τιμή-στόχο τα 4,66 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Κατσέλης η Praxis International σε έκθεσή της (1/11) στην οποία παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη εννεαμήνου της εισηγμένης. Τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 16,6%, προσεγγίζοντας τα 778 εκατ. ευρώ.

Κατσέλης: Τιμή-στόχο τα 4,66 ευρώ θέτει η Praxis
Τιμή-στόχο τα 4,66 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Κατσέλης η Praxis International σε έκθεσή της (1/11) στην οποία παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη εννεαμήνου της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Praxis International, ο κύκλος εργασιών του οµίλου κατά τη χρήση του 9µηνου 2006 θα διαµορφωθεί σε €42,2 εκατ. (+0,34%). Η οριακή αύξηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν συµπεριλαµβάνονται στα µεγέθη του οµίλου τα έσοδα της δραστηριότητας των κατεψυγµένων σφολιατοειδών η οποία πουλήθηκε στα µέσα του 2005.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι κατά το τρίτο τρίµηνο 2006 (Q3:2006) ο κύκλος εργασιών παρουσιάζεται ενισχυµένος κατά 6,7% σε σχέση µε το αντίστοιχο περυσινό τρίµηνο και κατά 8,4% σε σχέση µε το Q2:2006.

Η Praxis International αναμένει βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους (EBITDA) κατά 10,1 ποσοστιαίες µονάδες το Q3:2006 σε σχέση µε το αντίστοιχο περυσινό τρίµηνο.

Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της Praxis, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του οµίλου κατά το 9µηνο του 2006 αναµένεται να ανέλθουν σε €8,43 εκατ. παρουσιάζοντας µείωση της τάξεως του 7,13% η οποία οφείλεται κυρίως σε κέρδη (€2,80 εκατ.) τα οποία προέκυψαν από την προαναφερόµενη πώληση των κατεψυγµένων σφολιατοειδών.

Προσαρµόζοντας τα µεγέθη στα εν λόγω κέρδη παρουσιάζεται αύξηση του EBITDA της τάξεως του 69%.

Αποµονώνοντας τις εκτιµήσεις της στα αποτελέσµατα του Q3:2006 η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το EBITDA αναµένεται να διαµορφωθεί σε €3,40 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 89,7% σε σχέση µε το αντίστοιχο περυσινό Q3.

Με βάση την εν λόγω εκτίµηση το περιθώριο EBITDA για το Q3:2006 αναµένεται να διαµορφωθεί σε 23,1% όντας κατά 10,1 ποσοστιαίες µονάδες ανώτερο από το αντίστοιχο περυσινό τρίµηνο.

Η εκτιµώµενη βελτίωση του περιθωρίου EBITDA οφείλεται σύμφωνα με την Praxis:

1. Στην νέα τεχνολογία παστερίωσης των τυποποιηµένων προϊόντων (χωρίς την προσθήκη συντηρητικών) η οποία οδήγησε σε αύξηση της διάρκειας ζωής των τυποποιηµένων προϊόντων από 13 σε 25 ηµέρες. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε βελτίωση της σχέσης πωλήσεων προς επιστροφές προϊόντων ασκώντας παράλληλα θετική επίδραση στο µικτό περιθώριο κέρδους.

2. Στην ανατίµηση των τυποποιηµένων προϊόντων κατά 3,5% η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2006 και η επίδρασή της έχει αρχίσει να διαφαίνεται από το Q3:2006.

3. Στην αλλαγή του µίγµατος πωλήσεων από κατεψυγµένα σε τυποποιηµένα προϊόντα τα οποία έχουν αισθητά υψηλότερα µικτά περιθώρια κέρδους.

4. Στη νέα γραµµή παραγωγής και στην αναβάθµιση των παλαιών γραµµών γεγονός που οδήγησε σε διπλασιασµό της παραγωγικής δυναµικότητας καθώς επίσης και στην εµφάνιση οικονοµιών κλίµακος κυρίως σε επίπεδο κόστους προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v