Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα highlights του deal Εθνικής και Finansbank

H EΘνική Τράπεζα σε ειδική 28σέλιδη ανάλυση με τίτλο ”Acquisition of a controlling interest in Finansbank” παρουσιάζει τα highlights του deal με την Finansbank. Δείτε τις προβλέψεις. Κατεβάστε το αναλυτικό αρχείο.

Τα highlights του deal  Εθνικής και Finansbank
Τα highlights του deal μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Finansbank παρουσιάζει σε 28σέλιδη ανάλυσή του με τίτλο ”Acquisition of a controlling interest in Finansbank” ο όμιλος της Εθνικής.

Οπως επισημαίνεται στην ανάλυση με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο νέος όμιλος θα διαθέτει πελατειακή βάση 10,6 εκατομμυρίων ατόμων, δίκτυο που θα αριθμεί περί τα 1.059 υποκαταστήματα, 49% εκ των οποίων θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος και χορηγήσεις που θα υπερβαίνουν τα 7,9 δισ. ευρώ.

Η τουρκική τράπεζα, επισημαίνει η Εθνική αποτελεί ένα εξαιρετικό ”πεδίο” προκειμένου η τράπεζα να οικοδομήσει ισχυρή παρουσία στην γειτονική χώρα.

Επίσης οι χρηματοοικονομικοί ”όροι” της συναλλαγής κρίνονται ελκυστικοί, ενώ η Τουρκία αποτελεί την μεγαλύτερη ”αναδυόμενη” αγορά στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμα, τονίζεται στην ανάλυση, η Εθνική θέτει τις βάσεις για περαιτέρω εξάπλωση στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αναφορικά με τις συνέργιες υπογραμμίζονται η ισχυρή παρουσία της Finansbank στις πιστωτικές κάρτες και η ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων παροχής υπηρεσίων (τηλεφωνικά κέντρα, διαδίκτυο). Τονίζονται ακόμη η ισχυρή παρουσία της στις γειτονικές χώρες και η δυνατότητα πρόσβασης σε φθηνότερα κεφάλαια.

Με βάση τη συμφωνία η Εθνική θα καταβάλλει 2,77 δισ. δολάρια για το 46% των κοινών (αξία 2,32 δισ. δολ.) και το 100% των προνομιούχων (αξία 451 εκατ. δολ.) μετοχών της Finansbank.

Το deal περιλαμβάνει και τις θυγατρικές της τράπεζας που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Τουρκίας. Οι υπόλοιπες θυγατρικές (πλην της Μάλτας) θα εξαγοραστούν από την FΙΒΑ Holding.

* Η πλήρης ανάλυση δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v