LSE: Ρεκόρ συναλλαγών μετά την προσφορά του Nasdaq

Ο όγκος των μετοχών που συναλλάσσονται στο London Stock Exchange τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ακόμη υψηλότερος από τα επίπεδα ρεκόρ των πρώτων δυο μηνών του έτους, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό χρηματιστήριο. Το LSE τόνισε ότι ο όγκος συναλλαγών στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης ενισχύθηκε κατά 38%.

της Norma Cohen στο Λονδίνο

Ο όγκος των μετοχών που συναλλάσσονται στο London Stock Exchange τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ακόμη υψηλότερος από τα επίπεδα ρεκόρ των πρώτων δυο μηνών του έτους, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό χρηματιστήριο.

Το ενημερωτικό για τον όγκο συναλλαγών, το τελευταίο του LSE καθώς μπαίνει στην λεγόμενη ”κλειστή περίοδο”, θα απασχολήσει το αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq, το οποίο έχει καταθέσει προσφορά ύψους 2,4 δισ. στερλινών για το βρετανικό χρηματιστήριο. Το LSE έχει απορρίψει την προσφορά, λέγοντας ότι υποτιμά την εταιρία.

Η Clara Furse, διευθύνουσα σύμβουλος του LSE, υπογράμμισε ότι η εταιρία, είτε θα επιβάλλει υψηλότερο τίμημα, είτε θα παραμείνει ανεξάρτητη. ”Η πρόσφατη επιτάχυνση της ανάπτυξης στον όγκο συναλλαγών σημαίνει ότι το Μάρτιο ο όγκος θα υπερβεί όλα τα προηγούμενα ρεκόρ με σημαντική διαφορά”, τόνισε.

Το LSE τόνισε ότι ο όγκος συναλλαγών στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 38%, είναι πολύ υψηλότερος από το ποσοστό που απαιτείται για να ευθυγραμμιστεί με τον αναπτυξιακό στόχο που έχει θέσει για αύξηση του όγκου κατά 100% έως το Μάρτιο του 2008.

Το LSE ανακοίνωσε επίσης ισχυρή αύξηση των νέων εισαγωγών από ξένες εταιρίες, με τα ΙΡΟ στους 11 μήνες που ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο να εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 25% στα 547.

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό χρηματιστήριο προχωρά με τα σχέδιά του για επιστροφή 510 εκατ. στερλινών στους μετόχους του μέσω μιας αναδιάρθρωσης μετοχικού κεφαλαίου που θα τους δώσει τρεις νέες μετοχές για κάθε τέσσερις παλιές. Η πρόταση του Nasdaq στις 950 πένες ανά μετοχή αφορούσε και ακύρωση του σχεδίου επιστροφής κεφαλαίων. Η επιστροφή θα εγκριθεί από τους μετόχους στις 19 Απριλίου.

Το LSE ζήτησε από τον Nasdaq να καθυστερήσει την όποια προσέγγιση και να προχωρήσει μετά την επιστροφή κεφαλαίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου. Όμως το Nasdaq απέρριψε την πρόταση, θεωρώντας ότι το NYSE θα έχει χρόνο να ανασυνταχθεί και να καταθέσει ανταγωνιστική προσφορά.

Ωστόσο, η σιγή του NYSE έχει δώσει αφορμή για σενάρια -τα οποία υποστηρίζονται και από σχόλια ορισμένων μεγαλομετόχων του- ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε πόλεμο προσφορών για το LSE.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v