”Φόρο στα e-mail” κατηγορείται ότι προωθεί η AOL

Ένας ετερόκλητος συνασπισμός από φορείς προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, bloggers και σωματεία οπλοκατοχής προχώρησαν στη σύσταση ιστοσελίδας, της DearAOL.com, για να προωθήσουν την καμπάνια τους εναντίον της AOL, την οποία κατηγορούν για φορολόγηση του e-mail, λόγω νέας υπηρεσίας που καθιερώνει.

του Chris Nuttall στο Σαν Φρανσίσκο

Η AOL, η εταιρία παροχής Ιnternet, κατηγορείται ότι σχεδιάζει να καθιερώσει ”φόρο στα e-mails”, που θα οδηγήσει στη δημιουργία Ιnternet δύο ταχυτήτων.

Ένας ετερόκλητος συνασπισμός από φορείς προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, bloggers και σωματεία οπλοκατοχής προχώρησαν στην εκκίνηση ιστοσελίδας, της DearAOL.com, για να προωθήσουν την καμπάνια τους εναντίον της εταιρίας, ενώ απείλησαν και με μποϊκοτάζ κατά της AOL.

H εταιρία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμά της, Certified Email, δεν αποτελεί φόρο αλλά μια προαιρετική, εθελοντική μέθοδο που επιτρέπει σε εταιρίες που στέλνουν πολλά e-mail να πληρώνουν για να στέλνουν χαρακτηρισμένα ως έγκυρα, νόμιμα e-mails. Όπως ανακοίνωσε, σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία εντός των επόμενων 30 ημερών.

Η Goodmail, η εταιρία παροχής της νέας υπηρεσίας, είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι προχωρά σε συνεργασία με την AOL και την ανταγωνίστρια Yahoo, στην παροχή υπηρεσίας που θα στέλνει στους χρήστες τα e-mails που έχουν επιλέξει να δέχονται, προστατεύοντάς τους από τα ”σκουπίδια” (spam) και τις απάτες.

Οι εταιρίες που θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα πληρώνουν στην AOL και στην Goodmail 0,25 σεντς για κάθε μήνυμα που στέλνεται σε κάθε διεύθυνση από τον κατάλογο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους .

”Φαίνεται σαν εκβιασμός του στιλ πληρώνεις ή ρισκάρεις να χρησιμοποιείς μόνο το spam filter. Θα μας κοστίζει χιλιάδες δολάρια την εβδομάδα”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η Eli Pariser, επικεφαλής του MoveOn.org, ενός μη κερδοσκοπικού φορέα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

O Larry Pratt, εκτελεστικός διευθυντής της Gun Owners of America, δήλωσε: ”Εάν η AOL τραβήξει τη σκανδάλη για κάτι τέτοιο, θα προτρέψουμε όλα τα μέλη μας να μποϊκοτάρουν την εταιρία”.

Μεταξύ των ιδρυμάτων που συνασπίζονται στις αντιδράσεις εναντίον της AOL βρίσκονται ιδρύματα όπως το Electronic Frontier Foundation, το Free Press, ο Craig Newmark, ιδρυτής της Craiglist.org, η Association of Cancer Online Resources, το DemocracyInAction.com και ο Tim O’Reilly της O’Reilly Media.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v