Morgan Stanley: ”Τελείωσε το ράλι στην Ιαπωνία”

Η Morgan Stanley, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, κήρυξε το τέλος του ράλι στην ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά και σχεδιάζει τη συρρίκνωση των θέσεών της στη χώρα και την επένδυση περισσότερων κεφαλαίων στις ΗΠΑ, τη στιγμή που οι ροές επενδυτικών κεφαλαίων προς τη χώρα της Άπω Ανατολής εντείνονται.

του David Ibison στο Τόκιο

Η Morgan Stanley, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, κήρυξε το τέλος του ράλι στην ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά και σχεδιάζει τη συρρίκνωση των θέσεών της στη χώρα και την επένδυση περισσότερων κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

Η απόφαση της Morgan Stanley έρχεται σε αντίθεση με τις στρατηγικές διασποράς κεφαλαίων των άλλων δύο μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, οι οποίες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των εταιρικών αναδιαρθρώσεων και της διατηρήσιμης ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας δείχνει ότι το ράλι της αγοράς της θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 έκλεισε την Τρίτη στις 16.271 μονάδες, σε επίπεδα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με αυτά του Απριλίου του 2003.

Η Morgan Stanley δήλωσε έτοιμη να επανατοποθετηθεί στη χώρα εάν πραγματοποιηθεί σημαντική διόρθωση, υποδηλώνοντας ότι θεωρεί πως η αγορά έχει ήδη φθάσει στο ανώτατο σημείο της.

Η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι η απόφαση δεν αντανακλά τα θεμελιώδη στοιχεία της ιαπωνικής οικονομικής ανάκαμψης, αλλά βασίζεται στο γεγονός ότι το ιαπωνικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει άνοδο 15% από τα τέλη Νοεμβρίου, καθιστώντας ελκυστικότερους τους αμερικανικούς τίτλους.

”Αναγνωρίζουμε ότι η άποψή μας έρχεται σε αντίθεση με τις επικρατούσες αντιλήψεις και ότι η κίνησή μας έρχεται αντιμέτωπη με ισχυρές ροές κεφαλαίων εκτός ΗΠΑ προς τις αναδυόμενες αγορές και την Ιαπωνία, αλλά η θέση μας είναι ότι ακριβώς αυτές οι ροές είναι που σπρώχνουν τους ιαπωνικούς τίτλους πλέον της δίκαιης αξίας τους”, επισημαίνει σε note προς τους πελάτες της.

Η αμερικανική τράπεζα τόνισε ότι πλέον το χαρτοφυλάκιό της θα είναι διεσπαρμένο κατά 55% στις ΗΠΑ -έναντι 45%- κατά 10% στην Ιαπωνία -από 15%- 25% στην Ευρώπη, 5% στις ανεπτυγμένες ασιατικές αγορές εκτός Ιαπωνίας, και 5% στις αναδυόμενες αγορές.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v