Lex: Google

Ποιος χρειάζεται το Las Vegas; Μπορείτε να βάζετε τα στοιχήματά σας λίγο πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από τη Google και να απολαμβάνετε την ίδια ένταση του παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων είχαν στοιχηματίσει σε ακόμη ένα εντυπωσιακό τρίμηνο. H απώλεια του στόχου στα καθαρά κέρδη ήταν αρκετή για να στείλει τη μετοχή της Google πλέον του 15% χαμηλότερα.

Ποιος χρειάζεται το Las Vegas; Μπορείτε να βάζετε τα στοιχήματά σας λίγο πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από τη Google και να απολαμβάνετε την ίδια ένταση του παιχνιδιού, χωρίς να κινδυνεύετε να χάσετε το πουκάμισό σας.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων είχαν στοιχηματίσει σε ακόμη ένα εντυπωσιακό τρίμηνο από τον κολοσσό στις μηχανές αναζήτησης. H απώλεια του στόχου στα καθαρά κέρδη, κυρίως λόγω υψηλότερων επιπέδων φορολόγησης, ήταν αρκετή για να στείλει τη μετοχή της Google πλέον του 15% χαμηλότερα.

Οι επενδυτές βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Η Google συνεχίζει να αποτελεί την καλύτερη επιλογή από πλευράς ανάπτυξης. Η δραστηριοποίησή της ως μηχανή αναζήτησης ενέχει τεράστια περιθώρια κερδοφορίας και έχει ακόμη εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, ιδίως στις διεθνείς αγορές.

Όμως, αυτά είναι ήδη αποτιμημένα στη μετοχή. Οι ”αρκούδες” είναι έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε ένδειξη επιβράδυνσης -σε αυτή την περίπτωση, τα ακαθάριστα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 86% σε ετήσια βάση, έναντι 96% στο τρίτο τρίμηνο.

Η Google ζητά από τους επενδυτές να δείξουν εμπιστοσύνη. Σχεδιάζει να εντείνει τις επενδύσεις της για να αξιοποιήσει ευκαιρίες σε νέα τεχνολογικά προϊόντα και νέες αγορές για να παραμείνει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Όμως τέτοιες επενδύσεις, με περιορισμένη ορατότητα αναφορικά με το πότε θα αποδώσουν, ενδέχεται να πλήξουν τα περιθώρια κερδοφορίας. Η μη ευθυγράμμιση των κερδών της με τις προσδοκίες, σε συνδυασμό με την απόφαση της Google την προηγούμενη εβδομάδα να ενδώσει στην κινεζική λογοκρισία, αφαίρεσαν το στάτους ανοσίας που απολάμβανε.

Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές συνηθίζουν στην ιδέα ότι και η Google μπορεί να κάνει λάθος.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v