Η SEC θέτει τα hedge funds στο μικροσκόπιο

Τα hedge funds που κατηγοριοποιούνται ως ”υψηλού κινδύνου” από τη βασική οικονομική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ θα εξετάζονται εξονυχιστικά ανά τριετία, όπως αποκάλυψε ο αξιωματούχος που θα ηγείται των σχετικών επιθεωρήσεων.

του Andrew Parker στη Νέα Υόρκη

Τα hedge funds που κατηγοριοποιούνται ως ”υψηλού κινδύνου” από τη βασική οικονομική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ θα εξετάζονται εξονυχιστικά ανά τριετία, όπως αποκάλυψε ο αξιωματούχος που θα ηγείται των σχετικών επιθεωρήσεων.

Ο Gene Gohlke, υποδιευθυντής του τμήματος εταιρικής συμμόρφωσης της Securities and Exchange Commission, ανέφερε ότι τα hedge funds που κατηγοριοποιούνται ως ”χαμηλού κινδύνου” θα δέχονται επίσης οικονομικές επιθεωρήσεις επιλεκτικά, στο πλαίσιο ετήσιου ”δείγματος” από τις εταιρίες που είναι καταχωρημένες στη SEC.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή έχει ζητήσει από τα hedge funds, είτε έχουν έδρα στις ΗΠΑ είτε εκτός συνόρων, να καταχωρηθούν στα αρχεία της έως την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα φαινόμενα απάτης στον κλάδο.

Η νέα νομοθεσία έχει δεχτεί έντονη κριτική, λόγω ανησυχιών ότι η SEC δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για να εντοπίζει τις παρανομίες στον κλάδο. Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται είναι ότι το γραφείο συμμόρφωσης δεν κατάφερε να εντοπίσει τις πρακτικές χρηματιστηριακής απάτης στα αμοιβαία κεφάλαια το 2003, παρά τις συνεχείς επιθεωρήσεις.

Ο κ. Gohlke εξήγησε ότι οι επιθεωρήσεις ενδέχεται να μην καταφέρουν να εντοπίσουν όλες τις απάτες, επισημαίνοντας όμως την επίδραση που έχει η εφαρμογή τους στον περιορισμό των φαινομένων. ”Εάν κάθε εταιρία γνωρίζει ότι ενδέχεται να ελεγχθεί κάθε χρόνο και ότι οι επιθεωρητές της SEC θα εισβάλλουν στα γραφεία τους, ίσως δεν είναι και τόσο πρόθυμοι να προβαίνουν σε παρανομίες γιατί η καλή φήμη είναι τα πάντα στον κλάδο των hedge funds”.

Τα αμερικανικά hedge funds οφείλουν να καταχωρηθούν στη SEC εάν συμβουλεύουν πάνω από 14 αμερικανούς επενδυτές και έχουν κεφάλαια που ξεπερνούν τα 25 εκατ. δολ.

Τα hedge funds με έδρα εκτός ΗΠΑ οφείλουν να καταχωρηθούν εάν συμβουλεύουν περισσότερους από 14 αμερικανούς επενδυτές.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v